Ik sta in het Foodie Magazine (nieuw Paleo tijdschrift)!

Nederland is weer een Paleo tijdschrift rijker! Foodie (niet te verwarren met Foodies)  is een nieuw magazine, uitgebracht door het gelijknamige bedrijf Foodie van Mitchel van Duuren. Mitchel kennen jullie misschien wel van Paleo.nl en het Paleo Magazine. Na gestopt te zijn met het Paleo Magazine doordat de samenwerking tussen hem en de uitgever niet heel vlotjes verliep, besloot Mitchel in eigen beheer een nieuw Paleo georiënteerd tijdschrift uit te geven. Dat werd dus Foodie. Een team van enthousiastelingen, o.a. Willemijn Hartman, zette een mooi tijdschrift in elkaar.

Van Paleo Magazine naar Foodie Magazine

Als ik heel eerlijk ben vond ik de eerste drie edities van Paleo Magazine niet zo heel boeiend. Ik kocht toentertijd het eerste nummer, en daar is het toen ook bij gebleven. De recepten waren niet nieuw. Verder bestond het tijdschrift voornamelijk uit recepten en steeds dezelfde bekende figuren die in de spotlights kwamen. Sorry Mitchel, ik bedoel het niet lelijk, maar ik ben gewoon eerlijk. 😉 Gelukkig viel het magazine wel in de smaak bij heel veel andere lezers, want het werd wel erg goed verkocht. Het idee was dus zeker goed, want blijkbaar was er dus wel behoefte aan zo’n tijdschrift. Nu moet ik er wel bij zeggen dat het Paleo Magazine inmiddels is overgenomen door Marinka van EetPaleo, en zij zal ook haar eigen draai aan het tijdschrift geven. Wanneer ik dus schrijf dat ik het Paleo Magazine niet zo boeiend vond, dan bedoel ik de eerste 3 edities. Ik heb de vernieuwde versie van Marinka nog niet gezien, dus ik kan daar geen oordeel over geven. 😉

Nieuwe recepten & persoonlijke verhalen

IMG_0725-copy-copyGelukkig is Foodie wel echt een ander tijdschrift geworden dan dat het Paleo Magazine eerst was. Met meer dan 50 nieuwe recepten, interviews en persoonlijke succesverhalen. Ik vind het dan ook een veel leuker tijdschrift geworden. Foodie is persoonlijker en gezelliger. Ik ben dan ook trots dat ik een bijdrage mocht leveren over mijn ervaringen met Paleo eten met kinderen. Als Rotterdamse is het ook heel leuk om te zien dat SUE en Sajoer ook in de spotlights zijn gezet in het Foodie magazine. Verder vind je in het Foodie Magazine een weekmenu (altijd handig) en een 10 stappen plan om je nieuwe Paleo leefstijl tot een succes te maken.

IMG_0720-copy-copyIk probeerde ook een recept uit het tijdschrift. De Carrotcake muffin met tijgernotenmeel (chufameel). Het recept is een lekkere smaakcombinatie met mijn favoriete ingrediënten zoals wortelen, vanille, kaneel en sinaasappel. In plaats van de kokosroomtopping maakte ik een eigen sinaasappel/kokos glazuur. Gewoon omdat ik daar zin in had. 🙂 Manlief en de kinderen keurden het recept gelijk goed en inmiddels heb ik nog een batch gebakken voor in de vriezer, zodat we een gezonde snack op voorraad hebben. Ik ga zeker ook eens aan de slag met enkele andere recepten die me lekker lijken zoals de zoete aardappelwafels, de Paleo herfstsalade, gegrilde witlofsalade (zal ik op deze manier wel witlof lekker gaan vinden?), karbonaadjes met appel uit de oven, de wortelspaghetti met pittige cashewsaus en de spicy mini burgertjes.

Nu heb ik de eerste editie Foodie gekregen omdat ik er met een bijdrage in sta, maar zou ik een volgende editie van Foodie wel kopen? Jazeker! Ik wil bij deze dan ook het Foodie team mijn complimenten geven, want ze hebben er echt iets moois van gemaakt.

Waar is Foodie te koop?

Foodie kost 6,95 Euro en is alleen online te bestellen op www.foodiemag.nl.

IMG_0729-copy IMG_0728-copy IMG_0727-copy IMG_0725-copy IMG_0720-copy IMG_0719-copy

Tags: ,

Reactie 0 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens