Duurzame en gifvrije kerstcadeautjes voor kinderen

Mijn kinderen zijn gruwelijk verwend door hun opa met Sinterklaas, zoals je wellicht hier al hebt kunnen lezen. Ik was daarom ook niet van plan om groots uit te pakken met kerst. Maar een kleinigheidje is natuurlijk wel erg leuk. Het hoeft niet groots te zijn of duur. Maar wat wel erg leuk zou zijn, is als de cadeaus ook nog eens duurzaam en gifvrij zijn.

Hoe veilig en duurzaam is kinderspeelgoed?

Een Paleo leefstijl gaat in mijn ogen verder dan alleen gezonde voeding. Gezondheid omvat namelijk meer. Wat ook belangrijk is: Een goede nachtrust, voldoende beweging, voldoende zonlicht, ontstressen en… blootstelling aan chemische stoffen in en om het huis proberen te beperken. Bij aanschaf van producten let ik vaak op de duurzaamheid. Dit vind ik belangrijk, want wat goed is voor de wereld, is meestal goed voor ons. Ouders staan er vaak niet bij stil dat speelgoed voor kinderen niet altijd bepaald onschuldig is en vaak ook alles behalve duurzaam. Uiteraard kan je niet alle schadelijke stoffen vermijden en kinderen krijgen hoe dan ook weleens fout speelgoed op verjaardagen of andere gelegenheden. Daar ontkom je niet aan. Maar dat betekent niet dat je dan helemaal niks kan doen. Je kan je er in ieder geval bewust van zijn en overwegen wat wel in jouw mogelijkheden ligt om die blootstellling aan schadelijke stoffen te verminderen, ook al is dat niet voor de 100%. Er is een website die hier meer informatie over geeft en dat is ‘Een Veilig Nest‘. Daar heb ik persoonlijk veel aan gehad toen ik me net in de wereld van speelgoed begon te verdiepen. Wil je weten waar je op moet letten als je veilig speelgoed voor je kind wilt aanschaffen? Download dan hun folder.

Webshop Little Greeny: duurzame en gifvrije kinderspeelgoed

Ik werd enkele weken terug benaderd door een nieuwe webshop ‘Little Greeny‘. Ze vroegen of ik ze op mijn blog onder de aandacht wou brengen. Ik vind zulke nieuwe initiatieven altijd erg leuk, maar als ik geen ervaring heb met een webshop dan vind ik het lastig om er iets over te schrijven. We spraken af dat ik enkele spulletjes uit zou kiezen die me leuk leken voor de kerst. Ik zou ze vervolgens opgestuurd krijgen zodat ik ze kon bekijken, fotograferen, en weer terug zou sturen. Als er toch wat tussen zat dat ik zou willen houden, dan kon ik die met een korting kopen. Zo gezegd, zo gedaan. Ik koos wat budgetvriendelijke speelgoed uit waarvan het duurste nog geen 20 Euro kostte. Ik kan wel over prijzige producten schrijven, maar als ik ze zelf om budgettaire redenen nooit zou kopen, dan is dat niet echt geloofwaardig. 😉 De decembermaanden zijn al duur genoeg… 😉 Misschien zou ik wel meer geld uit geven voor een ander gelegenheid (zoals een verjaardag) maar zoals ik al schreef waren de kinderen al meer dan genoeg verwend met Sinterklaas, dus bescheidenheid vond ik wel op zijn plaats met kerst.

Leuk en duurzaam ingepakt

De dag na het doorgeven van mijn keuze kreeg ik al het pakketje. Little Greeny hergebruikt dozen, dus het zag er wat ingedeukt uit (mij maakte dat overigens niets uit). Little Greeny is in ieder geval consequent in het doorvoeren van hun duurzame visie. 🙂 De producten waren ook nog eens erg leuk ingepakt met krantenpapier en een mooie groene lint eromheen. Lekker origineel! 🙂

IMG_0401-copy

IMG_0404-copy

Schattig kroontje

Een van de spullen die ik had uitgekozen was dit schattig speelgoed kroontje. Mijn kinderen vinden verkleedpartijen ontzettend leuk. Dit is iets wat ze dus erg leuk zouden vinden. Het kroontje is gemaakt van biologisch katoen met een polyestervulling. De kleuren zijn unisex, dus zowel voor jongens als meisjes geschikt. Mijn dochter vond het in ieder geval geweldig. Ze vond het dan ook jammer toen ik haar vertelde dat ik het kroontje weer terug zou sturen. Nu heb ik met de webshop eigenaar afsgesproken dat ik het kroontje toch koop en dan ligt het met kerst als verrassing toch onder de boom. 😉 Zowel mijn zoontje en dochter kunnen er dan fijn mee spelen.

Little-Greeny-3

Kijk hier voor meer informatie. https://littlegreeny.nl/product/schattige-kinderkroon/

Ketting en tol ineen

Een schattige ketting en tol ineen. Het zilverkleurige touwtje is wel wat fragiel, maar de kralen kunnen in principe ook aan een stukje wol geregen worden als het zilverkleurige touwtje versleten is. Het leuke is dat de drie eikeltjes ook rond kunnen spinnen als een tol.

IMG_0411-copy IMG_0410-copy

Kijk hier voor meer informatie: https://littlegreeny.nl/product/kinderketting-dongri/

Beker van bamboe en rijstschillen

Enkele jaren terug ontdekte ik bamboe servies. Sindsdien hebben we er al behoorlijk wat bekers en bordjes versleten. Bamboe is biologisch afbreekbaar en vrij van allerlei nare stofjes zoals weekmakers. Ik was benieuwd naar de beker van Jack ’n Jill, aangezien de andere bekers allemaal zo snel kapot gingen. Ik was blij verrast dat het een behoorlijke stevige beker is die volgens mij wel tegen een stootje kan. Verder onderschijdt het zich met de andere bamboo bekers doordat het een leuke opdruk heeft. Handig ook dat het geschikt is voor de vaatwasser.

Little-Greeny-4

Kijk hier voor meer informatie: https://littlegreeny.nl/product/kinder-beker-dinosaurus/

Plaktattoos

Plaktattoos vinden mijn kinderen he-le-maal geweldig. Aangezien zo’n plaktatoo in regelrechte contact komt met de huid, is het toch wel prettig dat er geen schadelijke stoffen in zitten. De figuurtjes zijn ook nog eens erg leuk. We hebben ze uitgetest, en ik vind het resultaat erg mooi en het blijft best een tijdje mooi zitten. Ook deze tattoos heb ik uiteindelijk gekocht en ze liggen met kerst onder de boom. 🙂 Een cadeautje voor zowel mijn zoontje als dochter.

Little-Greeny-2

Kijk hier voor meer informatie: https://littlegreeny.nl/product/dieren-plaktattoo/

Tekenboekje

Mijn dochter heeft weleens vaker van dit soort tekenboekjes gehad: Outfits tekenen voor poppetjes die eruit zien als barbie modellen. Ik vond dit boekje wel veel origineler dan de standaard boekjes die ze al heeft gehad.  ’32 manieren om een kat aan te kleden’ is toch veel leuker (er is ook nog een hond variant). 🙂 Dit boekje is daarom ook leuk voor jongens, en niet alleen voor meiden. 🙂

Little-Greeny-1

Kijk hier voor meer informatie: https://littlegreeny.nl/product/kleurboek-dress-up-kat/

Stamboom tekenen

Het laatste artikel dat ik ter bezichtiging had uitgekozen was de stamboom knutselwerk. Als kind vond ik mijn herkomst ontzettend interessant, en ik kan me voorstellen dat mijn kinderen zich daar op een dag ook voor zullen interesseren. Dan is deze knutselstamboom zeker erg leuk om ze cadeau te geven.

Little-Greeny-5

Kijk hier voor meer informatie: https://littlegreeny.nl/product/mijn-stamboom/

Conclusie

Little Greeny is zeker de moeite waard om te bezoeken. Ze hebben al best een uitgebreid assortiment voor een webshop dat net gestart is. Het pakketje was razendsnel binnen en de contact via de mail is heel prettig verlopen. De producten zijn ook gewoon leuk en van mooie kwaliteit. Als je overweegt nog cadeautjes aan te schaffen voor onder de kerstboom, zou ik er zeker even een kijkje nemen.

Tags: , , , , , ,

Reactie 2 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens

  1. Wauw Diana, wat heb je er een mooi en uitgebreid artikel over geschreven! De foto’s zijn ook erg mooi. Je kinderen lijken er ook heel blij mee. Voor hun is het een beetje een kerst sneak preview 🙂

    • Ja ze zullen verrast zijn als ze een paar dingen toch cadeau blijken te krijgen 😉