Paleo mama: Willeke

Deze week is Paleo mama Willeke Linneman aan het woord! Wellicht ken je haar als auteur van de kookboeken Halllo Paleo en Hallo Paleo 2. Volgens mij was ‘Hallo Paleo’ een van de eerste Paleo kookboeken die in 2013 op de Nederlandse markt verscheen (samen met Oergondisch genieten van Yvonne van Stigt). Ik denk dat haar boeken zeker hebben bijgedragen de Paleo leefstijl aan een groter publiek te helpen. Het is extra leuk dat ze als kookboekenschrijfster en één van de ‘Paleo pioniers’ in Nederland, met ons deelt hoe het is om een Paleo mama te zijn.

Lijkt het je ook leuk om als Paleo mama of papa mee te werken? Stuur dan een mailtje naar mail@paleofamilie.nl 

Wil je wat over jezelf en je gezin vertellen?

Ik ben Willeke Linneman, 26 jaar en  woon samen met mijn man Niels (27) ons dochtertje Tess (18 maanden) en kat Jack (3). Ik ben naast fulltime mama ook de schrijfster van de kookboeken Hallo Paleo & Hallo 2 Paleowww.hallopaleo.nl

Wat heeft jou gemotiveerd om graanvrij te gaan eten?

5 jaar geleden werkte als sociaal pedagogisch hulpverlener ik in een psychiatrische inrichting in Athene. De mensen daar aten ontzettend ongezond, en ik besloot een voedings en bewegingsprogramma op te zetten. Ik ben toen steeds meer en meer over voeding gaan lezen, eenmaal terug in Nederlannd heb ik een opleiding tot voedingsdeskundige en gewichtsconsulent gedaan en uiteindelijk stuitte ik op het paleo dieet. Ik besloot het 30 dagen uit te proberen, en het beviel zo goed dat ik nooit meer anders ben gaan eten.  Mijn man eet wat ik hem voorzet, dus ja hij eet ook paleo net als onze dochter.

 Wat zit er geregeld in het lunchtrommeltje van je kind?

Als wij een dagje weg gaan nemen we altijd noten, rozijnen en fruit mee, daarnaast smoothies, eitjes, pannenkoekjes etc.

Wat is jullie invulling van het Paleo dieet en leefstijl?

Ik noem het altijd paleo plus, wij eten wel boekweit (1x per week) en ook gebruik ik wel eens geitenkaas of geitenyoghurt.  Op feestjes eet mijn man graag een gebakje, maar ik neem die nooit, vind het ook gewoon echt niet lekker meer, Tess krijgt het ook niet. De meeste mensen hebben wel komkommer en tomaatjes op tafel, en wat fruit, dus daar genieten wij dan van. Oh en met kerst drink ik gerust een wijntje hoor.

Hoe ziet een gemiddelde dag er bij jullie uit?

Tess mag sochtends kiezen wat we eten, meestal is dat een smoothie, en soms een eitje of wat fruit met noten.  De smoothie maken we dan samen, supergezellig.

Wat is jouw tip deze week?

Geniet en maak je niet druk! Geniet van elke maaltijd en maak je niet druk als deze een keer niet paleo is. Probeer vanuit de basis zo gezond en puur mogelijk te eten. Als je voedingsmiddelen ten strengste gaat verbieden, zal dit juist averechts werken.

Wat is jullie favoriete Paleo recept?

Tess haar favoriete smoothie is een groene,  banaan, spinazie, komkommer, munt en avocado.

Tags: , ,

Reactie 0 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens