‘Trailmix’ voor naar de bioscoop (voor kinderen). (Bijna Paleo, glutenvrij, suikervrij, zuivelvrij)

Mijn dochter was afgelopen zaterdag uitgenodigd voor een kinderfeestje. Ze ging met een paar klasgenootjes o.a. naar de bioscoop een Sinterklaasfilm kijken. Het is natuurlijk leuk om wat te snacken te hebben in de bioscoop. Liefst iets wat ze zelf erg lekker vindt en wat ook nog enigszins gezond is. We vulden samen een Lunchbots trommel vol met lekkers, met allemaal lekkere ‘fingerfood’. Het had het meeste weg van een ‘trailmix’ of ‘studentenhaver’ zonder haver.  🙂 Het is bijna Paleo. De popcorn is uiteraard niet Paleo, maar ze is nou eenmaal weg van popcorn en een uitje naar de bioscoop is nou zoiets waar ik dan een uitzondering voor maak. Ze krijgt dan echter niet een hele bak vol popcorn. Zoals je ziet heeft ze maar een handje mee gekregen. 🙂

Foute patat mee eten

Wat het overige eten op het feestje betreft: Ze mocht patatjes van mij mee eten met de rest, ook al is het misschien diepvries patat geweest met e-nummers en gebakken in foute olie. Ze eet het zelden en voor een keer kan dat echt geen kwaad. Het is voor haar ook leuk dat ze toch iets mee kan eten. Verder gaf ik voor erbij Brandt en Levie biologische hotdogs mee, komkommer en mayonaise. Ook had ze in haar rugzakje een flesje bubbelwater mee, een mandarijn, en nog een extra bakje met wat pure chocolade en zelfgebakken pepernoten.

Samen overleggen

Ik heb alles met dochterlief overlegd (ze is inmiddels 6), om er zeker van te zijn dat ze ook echt blij was met het eten wat ze mee kreeg. Tot nu toe vindt ze dit allemaal prima. We kijken elk jaar aan hoe het gaat, en de bedoeling is dat ze op gegeven moment ook losser gelaten gaat worden en zelf gaat kiezen wat ze wel en niet mee eet (afhankelijk van of ze er ook geen klachten van gaat krijgen). Zelf blijf ik het een lastig iets vinden. Zo werd ze de afgelopen maand maar liefst 4 keer uitgenodigd voor een kinderfeestje, en dat betekent dat er elke week dan allerlei uitzonderingen gemaakt zou moeten worden (en dat bovenop Sinterklaas). Dan worden zulke uitzonderingen in mijn ogen, geen uitzonderingen meer, maar een gewoonte. Gelukkig gaat ze nu akkoord met alle lekkere hapjes die ze meekrijgt en blijft de ‘schade’ nu beperkt. Hopelijk blijft ze nog een lange tijd tevreden met haar eigen lekkere snacks en tussendoortjes op feestjes. 😉

Ik had ook van te voren nog even met de mama van haar klasgenootje het e.e.a. doorgenomen en afgestemd. Haar klasgenootjes zijn het verder ook gewend dat ze ‘anders’ eet en gelukkig gaat iedereen daar goed mee om. Volgens mij is het een geslaagd middagje geworden, want ze had het enorm naar haar zin. 🙂

Wat zit erin?

Je kunt hier natuurlijk volop mee variëren met verschillende soorten noten en gedroogd fruit. Zo zag onze mix eruit. De hartige snacks zijn in de meerderheid. Het is in ieder geval een goede mix van vetten, eiwitten en koolhydraten, waardoor ze na haar bioscoop uitje niet staat te stuiteren of een flinke dip krijgt. 🙂

  • Zeewierchips met Keltisch zeezout (klik op de link voor het recept)
  • Handje Pecannoten
  • Handje cashewnoten
  • Handje gepelde tijgernoten (dit zijn geen noten, maar zoetige, knapperige knolletjes)
  • Half handje rozijnen
  • Een paar vijgen
  • Enkele stukjes pure chocolade
  • Handje zelfgebakken Paleo pepernoten (het is Sinterklaastijd)
  • Handje gepofte popcorn (Ik heb biologische maïskorrels in een pannetje met wat ghee laten poffen en fijn Keltisch zeezout eroverheen gestrooid).

trailmix-voor-de-bioscoop

Tags: , , , , ,

Reactie 0 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens