Het organiseren van kruiden

Kennen jullie dat? Wanneer je kruiden nodig hebt voor een recept, pak je een grote doos of trommel met allemaal losse (vaak ook open) zakjes waar je doorheen moet graaien voordat je dat vindt, wat je nodig hebt. Met een beetje pech valt er wat inhoud uit het zakje (dat gebeurde nogal vaak) en je verliest overzicht van wat je nou precies wel en niet hebt. Dat was mijn situatie. Kijk maar:

kruiden-ordenen-1

kruiden-ordenen-3Maar zo hoeft het dus niet te zijn. Ook al denk je misschien dat er geen andere mogelijkheid is. 😉 Ik heb hier een aantal jaar mee geworsteld maar van de week besloot ik dat ik het beu was. Bij collega blogster Mandy zag ik een foto voorbij komen van een mooi geordend laatje met kruiden en specerijen, en ik dacht: ‘Ja dat wil ik ook, nu moet het er maar eens echt van komen!’ Ik wachtte tot ik wat geld te besteden had en bezocht de Dille en Kamille waar ik  leuke kruidenpotjes vond. Ik zocht glazen potjes waarmee je zowel makkelijk kan strooien, als de dop eraf kan schroeven en er makkelijk met een lepel iets uit kan halen als je meer nodig hebt voor een gerecht. Ik kocht bijbehorende labels, die je ook weer probleemloos kan verwijderen als het potje een andere bestemming krijgt.

Na een uurtje had ik alle potjes netjes gevuld (zo’n 27 stuks) en alle labeltjes geplakt. Toen moesten we nog een geschikte plek vinden. Nu zaten ze onderaan in een kastje, wat nogal lastig zoeken is en rommelig oogt. Mijn man opperde om een gedeelte van de besteklade te gebruiken zodat de kruiden altijd binnen handbereik zijn en je het overzicht niet verliest. Ik vond het een geweldig idee  (nu alleen nog een nieuwe bestemming zoeken voor mijn pollepels en keukenmessen). De nieuwe situatie is echt veel prettiger! “Waarom heb ik dit niet eerder gedaan?” 😉 Nu staat wel het volgende probleem voor de deur. Alle 30 potjes passen precies. Ik moet dus vooral geen nieuwe kruiden in huis halen 😉 🙂

kruiden-ordenen21 kruiden-ordenen-22

Tags: , , , , ,

Reactie 0 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens