Monsterkoekjes! (suikervrij, zuivelvrij, glutenvrij, Paleo)

Hoewel er op mijn blog relatief veel zoete recepten te vinden zijn, betekent het niet dat we hier de hele dag door bakken en koek en gebak eten. 😉 En wanneer we wel snoepen, dan probeer ik in ieder geval zo veel mogelijk voedingstoffen erin te krijgen. 🙂 Bijvoorbeeld in deze monsterkoekjes. Ze zijn niet voor niets groen. 😉 Er zit namelijk boerenkool in verstopt! En… je proeft er helemaal niets van!

Toch leuk, dat wanneer mijn kinderen een tussendoortje krijgen, er ook iets van groente in zit. 🙂 Alle kleine beetjes door de dag heen, helpen. Ze vonden ze heerlijk! Dat ze ‘monsterkoekjes’ heten maakt het alleen maar nog leuker voor ze. Ik heb ze ook aan iemand laten proeven die helemaal niet Paleo eet, en ook zij vond ze erg lekker. Blogwaardig dus!

Mocht je trouwens net als ik groene steviapoeder ongebruikt in de kast hebben staan (de ongeraffineerde vorm van stevia), dan kun je een eetlepel honing vervangen voor een halve à 1 theelepel groene steviapoeder. 🙂 Zo kom je er tenminste vanaf 😉 

Ik gebruik in het recept ook een halve pandan blad (te vinden in de Toko’s, in de koeling). Volgens mij voegt het echt iets toe aan het recept, het heeft iets vanille -achtigs, echt heerlijk. Kun je er echter niet aan komen, dan laat je het weg. 

Ingrediënten voor 8 grote koeken

 • 120 gram amandelmeel
 • 1 eetlepel kokosmeel
 • 2 eiwitten
 • 4 à 5 eetlepels honing
 • 1 theelepel vanillepoeder
 • Snufje Keltisch zeezout
 • 50 gram fijngesneden boerenkool
 • Halve pandan blad , in stukjes gesneden
 • 60 gram rozijnen

Bereidingswijze

 • Verwarm de oven voor op 170 graden.
 • Doe de boerenkool, pandan blad, honing en de eiwitten in een blender (of gebruik een staafmixer) en mix tot alles goed gemengd is.
 • Doe het eiwit/boerenkool mengsel in een kom.
 • Voeg de amandelmeel, kokosmeel, vanillepoeder, snuf zeezout toe en roer tot alles goed gemengd is. Voeg tot slot nog de rozijnen toe en roer ze er goed doorheen.
 • Bekleed een bakplaat met bakpapier. Rol van het deeg ballen (ter grootte van een pingpong bal) en druk deze plat op het bakplaat, tot er een koek ontstaat. Herhaal tot het deeg op is.
 • Doe de bakplaat in de oven (iets boven het midden) en bak ze in 20 minuten goudbruin.
 • Laat ze afkoelen op een rooster en smullen maar. 🙂

monsterkoekjes3
 
monsterkoekjes1
 
monsterkoekjes2

Tags: , , , , , , , , ,

Reactie 3 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens

 1. lijkt me helemaal geweldig. wil het graag proberen, maar ken het pan dan blad niet?????

  • De pandan blad kan ook weggelaten worden, desnoods voeg je gewoon wat meer vanillepoeder toe 😉 Het is iets oosters, en je kan het vinden in de Toko’s en kost helemaal niet veel. 🙂 Het smaakt vanille-achtig. Persoonlijk vind ik het heerlijk. Ik heb een link gemaakt van het woord pandan blad. Dan zie je gelijk hoe het eruit ziet. 🙂

 2. Ze vielen bij mij uit elkaar.Maar wel super lekker!