Aardbeien plukken op bio boerderij, de Buytenhof (Rhoon, Zuid – Holland)

Zo ongeveer 10 km ten zuiden van waar wij wonen (centrum van Rotterdam) bevindt zich een leuke biologische boerderij ‘De Buytenhof‘. Elke maand staat De Buytenhof ook op de Rotterdamse Oogstmarkt, op het Noorderplein, daar kende ik ze ook eigenlijk van.

Bij de Buytenhof kun je terecht voor het plukken van aardbeien en in hun boerderijwinkel kun je producten van eigen teelt kopen en meer! Hoewel de boerderij hemelsbreed echt vlakbij ligt waren we er nog niet eerder geweest omdat het onmogelijk is om er zonder auto te komen als je er niet in de directe omgeving woont. Met de auto is het ongeveer 20 minuten rijden, wil je echter met het openbaar vervoer gaan kun je daar nog een uur bijtellen…  Maarrrrr… sinds kort is dit geen probleem meer! 🙂 We hebben een auto! En De Buytenhof was één van onze eerste bestemmingen omdat het nu het aardbei plukseizoen is! 🙂

Aardbeien plukken op de Buytenhof!

Op hun Facebook pagina kwam er een melding vanmorgen vroeg te staan dat het aardbeienveld weer open was voor bezoekers en rond 10 uur arriveerden wij op de boerderij. Het viel erg mee met de drukte en we konden lekker ons gang gaan. De aardbeienplantjes groeien op kleigrond en dat schijnt niet zo heel vaak meer voor te komen in Nederland. De kinderen vonden het geweldig maar ook ik was helemaal in mijn element. 🙂 Het plukken ging snel, in een kwartier tijd hadden we drie bakjes vol. We gingen de aardbeien afwegen en afrekenen en we betaalden bij elkaar zo’n 7 a 8 Euro. De prijs was 2,50 per 500 gram geplukte aardbeien. Voor biologische aardbeien vind ik dat een goede deal aangezien ik bij de Groene Passage voor een mini bakje (de helft kleiner) 3,49 Euro betaal… De aardbeien waren overigens ook echt heerlijk! De kinderen bleven de hele dag om meer aardbeien vragen. 🙂

Wilde ganzenvlees!

In de boerderijwinkel kochten we eieren voor 25 cent per stuk en ook kocht ik een stukje ganzenpaté met cranberry en citroen, afkomstig van wilde ganzen! In Nederland schijnen er te veel ganzen te zijn die schade veroorzaken aan de graanoogst en om die reden afgemaakt worden. Ze werden vernietigd zonder dat er verder iets mee gebeurde. Een jager heeft daarom het initiatief genomen om allerlei lekkere producten te laten ontwikkelen met ganzenvlees en het is o.a. bij de Buytenhof te koop. Ik ben erg benieuwd naar de paté waarin ganzenlever is verwerkt. We moeten het nog proeven. 😉

Appels en bloemen plukken!

De mevrouw bij wie ik de eieren en ganzenpaté afrekende vertelde heel enthousiast dat er eind augustus / begin september ook appels geplukt kunnen worden op de Buytenhof! Ook vertelde ze over de bloemenpluk tuin (tegen betaling) en een wilde tuin waar je gratis kan plukken. Dochterlief plukt altijd graag bloemen, dus we wilden graag even in de wilde tuin een kijkje nemen, maar het weer was aan het betrekken dus dat doen we de volgende keer maar. 🙂

Het is een beetje jammer dat ik mijn camera vergeten was mee te nemen en geen foto’s heb kunnen nemen van de kinderen in actie op het aardbeienveld. 🙁 Maar ik heb thuis nog wel de buit vastgelegd. 🙂

debuytenhof1

debuytenhof2

debuytenhof3

debuytenhof4

Meer informatie

Zorgboederij de Buytenhof
Rijsdijk 98, Rhoon.
www.debuytenhof.nl
https://www.facebook.com/DeBuytenhof

Tags: , , , , , , , , , ,

Reactie 0 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens