Choco-bieten cakejes (Paleo, suikervrij, tarwevrij, glutenvrij)

Volgens mij doen de bieten het goed nu, aangezien ik zo’n 3 kilo bieten in mijn groentepakket had deze week. De week ervoor had ik ook al zo’n grote lading gehad. 🙂 Omdat ik bang ben dat ze gaan verpieteren probeer ik ze zo veel en zo gevarieerd mogelijk te gebruiken.

Dit is wat ik zoal met rode bieten doe

 • Ik verwerk het in cakejes! Het is een leuke manier om groente te ‘verstoppen’ en ideaal voor moeilijke eters. 😉
 • Ik maak er een bietentappenade mee met olijven, knoflook en olijfolie.
 • Ik maak er een salade van met een yoghurt/citroen dressing en walnoten.
 • Gebruiken als rode/roze voedselkleurstof.
 • Als ik even geen inspiratie heb dan blader ik door ‘Veg!‘ die een aantal verrassende recepten heeft met rode bieten. 😉

Choco-bieten cakejes

Deze cakejes heb ik zaterdagochtend bij het ontbijt geserveerd. Ik had na het maken van amandelmelk, nog amandelpulp over die ik ook nog ergens in moest verwerken. Het was een experiment omdat ik geen eieren in huis had, behoorlijk veel gemalen lijnzaad heb gebruikt om te voorkomen dat de cakejes uit elkaar vallen, en ik ook nog eens vergeten was kokosolie erbij te doen (Oops). Maar het resultaat was goed: smeuïge cakejes die hier in de smaak vielen, waarop we een hele ochtend konden teren! 🙂

Ingrediënten €0.00 (11 Porties)

 • Gekookte rode bieten 150 gr
 • Amandelmeel 100 gr
 • Lijnzaadmeel 50 gr
 • Cacaopoeder 50 gr
 • Kokosbloesemsuiker 100 gr
 • Banaan 50 gr
 • Amandelmelk 100 ml
 • Arrowroot 2 eetlepels
 • Zuiveringszout 2 theelepels
 • Vanillepoeder Van een vanillepeul 1 theelepel
 • Keltisch Zeezout 1 snufje
 • Kaneel 1 theelepel

BEREIDING:

 1. Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een muffinvorm met vormpjes.
 2. Meng in een kom alle droge ingrediënten goed door elkaar: amandelmeel, lijnzaadmeel (zelf gemalen in een koffiemolen), kokosbloesemsuiker, arrowroot, zuiveringszout (bakingsoda), cacao, snufje zout, vanille poeder en kaneel.
 3. Schil de bieten en doe ze in de keukenmachine met de natte ingrediënten: amandelmelk en de banaan. Draai tot een glad mengsel.
 4. Voeg de droge ingrediënten eraan toe en draai tot een mooi beslag.
 5. Vul de muffinvormpjes driekwart en zet ze in de oven, in het midden.
 6. Bak ze in ongeveer 30 a 40 minuten gaar. Controleer na een half uur met een satéprikker ze al gaar zijn, zo niet dan laat je ze nog tien minuten langer bakken.

gezond-genieten

Tags: , , , , , , , , , ,

Reactie 0 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens