Havermout – ontbijtsmoothie (suikervrij & zuivelvrij)

Soms heb je van die dagen dat je nauwelijks aan ontbijten toekomt. Deze hele week was zo een week. Mijn zoontje van 9 maanden had de 6e ziekte te pakken. Hij heeft de hele week gehuild, gejammerd, gegild en hij was gewoon echt niet te genieten. De dagen verliepen zo chaotisch en soms had ik geen keus dan om urenlang op de bank met hem te zitten of hem rond te dragen. Eerst had hij hoge koorts en toen de koorts eindelijk na een aantal dagen zakte verschenen er de vlekjes en toen zette hij het bijna elke dag op een gillen. Hij had waarschijnlijk erg last van zijn keel. Snapte hij maar dat je van gillen en huilen meer last krijgt. 😉

Lang leve de blender!

Goed eten en genoeg drinken is er soms bij ingeschoten en ik had vaak niet eens de tijd om de dag te beginnen met een goed ontbijt. Maandag startte ik de dag met zelfgemaakte chocolaatjes die ik nog in de vriezer had liggen, dinsdag een smoothie, woensdag alleen een koffie en een appel (dat resulteerde in behoorlijk trillen van de honger rond luchtijd), donderdag weer een smoothie die jammerlijk mislukte (dus dronk dochterlief het maar helemaal op – zij vond het blijkbaar wel lekker) en vandaag een havermoutsmoothie. Wat had ik op sommige dagen zonder blender gemoeten!

De ‘wat-moet-ik-zonder-jou-havermout-smoothie’

Die havermout smoothie was een lekkere, goed vullende smoothie en ik heb er de hele ochtend op kunnen teren. Het was ook zo gemaakt: zoonlief in de draagdoek, ingrediënten in de blender, mixen, in een glas gieten en drinken maar. Geen smoesjes om niet meer goed te ontbijten dus. 🙂

Ingrediënten €0.00 (1 Portie)

  • Banaan 1 stuk
  • Amandelen 3 eetlepels
  • Havervlokken Havermout kan ook! 3 eetlepels
  • Gebroken lijnzaad 1 theelepel
  • Chiazaadjes 1 theelepel
  • Rauwe honing Vegans kunnen dit makkelijk vervangen door agavesiroop, rijststroop e.d. 2 theelepels
  • Kaneel 1 theelepel
  • Water 200 ml

Bereiding:

  1. Mik alle ingrediënten in de blender en mixen maar!
  2. Drink smakelijk. 🙂
Tags:

Reactie 0 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens