Scrubben met honing

Sinds mijn zwangerschap heb ik veel reguliere verzorgingsproducten verbannen vanwege de dubieuze ingrediënten. Als ik geen troep via mijn eten binnen wil krijgen, waarom dan nog wel via producten die ik op mijn huid gebruik?

Ik besloot alleen nog maar natuurlijke producten te gebruiken om mezelf en mijn kinderen te verzorgen. Ik moest dus op zoek naar vervangers, maar veel natuurlijke merken zijn nogal prijzig. Gelukkig zijn er ook hele goedkope oplossingen die net zo goed werken, en een verademing zijn om te gebruiken!

Honing als verzorgingsproduct!

Neem nou honing! Rauwe honing wel te verstaan, of koudgeslingerd en onbewerkt. Niet alleen is het ontzettend lekker: het is een heerlijke zoetmiddel, maar het heeft ook hele goede eigenschappen! Ik zou daar een hele blog over kunnen schrijven, en wie weet doe ik dat nog eens. Honing is een weldaad voor de huid. Vooral voor mijn huid 🙂 Ik heb geen perfecte huid, het is niet meer zo erg als voorheen nu ik zo gezond eet, maar ik krijg regelmatig nieuwe ontstekingen en heb veel verstopte talgklieren. Nu deed ik weleens een honingmasker dat wonderen deed: ontstekingen waren de volgende dag vaak gekalmeerd. Maar scrubben met honing is helemaal geweldig! Honing is namelijk antibacterieel en heeft ontstekingremmende eigenschappen! Dat merkt mijn huid wel. 🙂

Microplastics in de Noordzee

Scrubben met honing is echt veel beter dan de reguliere scrubproducten waar vaak plastic deeltjes in verwerkt zijn die via de gootsteen in de zee terecht komen. Ook wel microplastics genoemd. Mijn ervaringen met reguliere scrubproducten zijn verder altijd slecht geweest. Mijn huid reageerde altijd met tien nieuwe pukkels en het was zeker een paar dagen rood en geïrriteerd. Na een paar pogingen deed ik de scrub maar in de ban.

Scrubben met honing

Nu ik met honing scrub reageert mijn huid echter heel anders! Na het scrubben heb ik een zachte huid, die niet rood en geïrriteerd is. Ook krijg ik er niet meer ontstekingen door. Wel ontstaan er door mijn dagelijkse scrub veel minder mee-eters! Ik heb ze nog wel, maar het lijkt nu meer onder controle. Minder verstopte talgklieren betekent vervolgens ook minder ontstoken verstopte talgklieren. Daar ben ik blij mee, maar waar ik helemaal blij mee ben is de prijs. Ik betaal nog geen 6 euro voor een grote pot waar ik maanden mee doe. Dat is toch geen geld als je het vergelijkt met een beetje A-merk.

Wat voor honing moet je dan gebruiken? Ik gebruik een koudgeslingerde locale honing die grof is en niet zo vloeibaar. Hoe grover, hoe beter je kunt scrubben. Deze honing kun je vaak in een natuurvoedingswinkel vinden. Ook kun je googelen naar locale biologische imkers of webshops die rauwe honing verkopen.

Copyright immage: littlebirth

Tags: , , , , , ,

Reactie 0 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens