Pompoencake met bakbananenmeel (glutenvrij, Paleo)

Oh my, wat is het een tijd geleden dat ik hier heb geblogd! Dit is mijn allereerste blog die ik schrijf vanaf de eettafel in mijn nieuwe keuken, in mijn nieuwe huis, in een nieuw dorp, in Brabant. We zijn weg uit Rotterdam, waar ik 9 mooie jaren heb mogen beleven in onze te kleine bovenwoning. 🙂 Tussen het verhuizen door was mijn oudste dochter ook jarig, en om het simpel te houden bakte ik de boerencake van bakbananenmeel die een hit was bij de gasten die de ‘normale’ cakes gewend zijn (recept te vinden op Femkesfoodies). De volgende dag besloot ik de cake weer te bakken, maar dan wel met wat minder suiker en nog wat andere aanpassingen. Ik maakte er een pompoencake van (hallo herfst 🙂 ). Super lekker en luchtig (en verwarmend)! Hierbij het recept.

Ingredienten:

 • 150 gram bakbananenmeel
 • 140 gram kokosbloesemsuiker/(of) palmsuiker
 • 125 gram roomboter/ (of) ghee op kamertemperatuur
 • 125 gram pompoenpurree (tot mousse gemalen gare pompoen)
 • 5 eieren
 • 1 halve theelepel bakingsoda
 • 1 eetlepel appelazijn
 • 1 tl vanillepoeder
 • 2 el gemalen kaneel
 • 1 tl gemalen gember
 • snufje foelie/(of) nootmuskaat

Bereiding:

 • Verwarm de oven voor op 175 graden
 • Bekleed een cakevorm met bakpapier
 • Klop met een mixer de roomboter, suiker en pompoenpurree tot een gladde egale luchtige mousse.
 • Voeg de overige ingrediënten toe en klop tot alles goed gemengd is.
 • Stort het beslag in de cakevorm en bak het zo een 50 tot 55 minuten in de oven.

 

Tags: , ,

Reactie 2 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens

 1. Jummie lijkt me heerlijk! Wat zal de keuken heerlijk hebben geroken ☺️

 2. leuk! Zou je de suiker kunnen vervangen/weglaten?