Paleo ‘nachos’ met ‘kaas’ en guacamole

De laatste weken heb ik, heel eerlijk gezegd, niet super ‘clean’ gegeten en heb ik vaak ‘niet-Paleo’ uitzonderingen gemaakt. Doordat ik vanaf een week of 30 in mijn zwangerschap geregeld ’s nachts wakker ben, heel veel last heb van ademhalingsproblemen, harde buiken etc. is koken soms echt het laatste waar ik aan denk. Mijn man heeft het daarbij ook nog eens onwijs druk. Naast een eigen bedrijf met erg veel werk, meer zorg voor de kinderen en huishouden, heeft hij soms rond etenstijd ook geen fut meer. Dit resulteerde dat we meermaals buitenshuis hebben moeten eten, of eten hebben afgehaald (geen snackbar voedsel hoor 😉 dat dan weer niet). In de straat waar wij wonen, zit een tacobar gevestigd in ‘Cafe Cultura‘ die huisgemaakte glutenvrije mais tortilla’s serveren. Laat ik nou net dol zijn op Mexicaans eten… dus we hebben er vaak wat tortilla’s afgehaald of er een hapje gegeten. De laatste twee keer hebben we er een voorgerecht genomen met tortillachips uit de oven met gesmolten kaas en flink wat guacamole eroverheen. Super lekker. Toen ik eindelijk eens een dag wat meer fut had, probeerde ik thuis een Paleo versie te maken. 🙂 En dat lukte! Dit is een heerlijk bijgerecht/voorgerecht. I.p.v. kaas gebruikte ik wat van de Paleo bechamelsaus (klik hier voor recept) dat ik nog in de vriezer had liggen (altijd handig om daar porties van in te vriezen), maar diegenen die wel wat zuivel nog eten kunnen het natuurlijk ook maken met wat jonge kaas van goede kwaliteit (volvet, grasgevoerd, biologisch).

Ingrediënten

 • 3 flinke groene bakbananen
 • Ontgeurde kokosolie of ossewit om in te frituren
 • 125 ml van de Paleo bechamelsaus (voor de zuiveleters onder ons kun je dit uiteraard vervangen door gersaspte grasgevoerde biologische kaas)
 • Fijn keltisch zeezout
 • 2 (Hass) avocados
 • Handje verse koriander
 • Halve ui (of een heel klein uitje)
 • Sap van 1 limoen
 • Klein tomaatje (of een halve grote tomaat)

Bereiding

 • Pel de bakbananen, snij ze in plakjes en frituur ze goudbruin in de kokosolie/ossewit
 • Laat de bakbananen uitlekken en bestrooi ze met fijn Keltisch zeezout
 • Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius (op gratineer stand)
 • Doe de bakbananen in een ovenschaal
 • Bestrooi de Paleo bechamelsaus eroverheen (of de geraspte kaas)
 • Doe de schaal met bakbananen onder de ovengril tot de bechamelsaus goudkleurig is geworden.
 • Maak ondertussen de guacamole: Snipper het uitje, snij de tomaat in kleine stukjes en snij de koriander fijn
 • Prak de avocado
 • Meng het uitje, tomaatje, koriander met de geprakte avocado
 • Pers de limoen uit, roer het goed door het avocado mengsel.
 • Breng op smaak met wat Keltisch zeezout
 • Wanneer de bakbananen uit de oven zijn, garneer deze met de guacamole.
 • Genieten maar!

paleo-nachos-2 paleo-nachos1

Tags: , , , ,

Reactie 1 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens

 1. Oh nomnom, dit klinkt heerlijk joh! Ga ik snel proberen 😀