Snelle oosterse Paleo wokschotel + review Habonne wokpan van Kookexpert.nl

Een tijdje terug werd ik benaderd door Kookexpert.nl met de vraag of ik een product naar keuze uit de webwinkel wil uitproberen. Nu heb ik best al veel keukenspullen, maar ik mistte nog wel een goede wokpan. Ik had een keramische, groene pan. Die was niet echt super, het wokken ging daarin niet helemaal zoals het zou moeten zijn bij een wokpan en het was absoluut niet krasbestendig. Het zag er opgegeven moment nogal gehavend uit, met flinke krassen.

Voordat ik een wokpan ging uitkiezen, heb ik eerst de webshop bekeken met een Chinese vriend, die zelf erg veel wokt en zelf ook een goede wokpan heeft. Uiteindelijk leek de pan van Habonne ons de beste keus. De wokpan is zelf grotendeels van RVS en edelstaal, wat behoorlijk krasbestendig is. De tussenlaag is van aluminium. Dit zorgt voor een perfecte en vooral snelle warmte geleiding, wat juist zo belangrijk is bij het wokken. Maar… we weten allemaal dat je geen aluminium in je eten wilt. Dus daar heb ik dan zelf nog vragen over gesteld. O.a. hoe groot de kans is dat de RVS zodanig beschadigt dat de aluminiumlaag bloot komt te liggen en dus in aanraking kan komen met je eten. Er werd mij verzekerd dat RVS zodanig krasvast is, dat je er wel hele gekke dingen mee moet doen wil je de bovenste laag beschadigen. Habonne biedt daarom ook 10 jaar garantie aan op hun wokpan. Het is dan ook een mooie degelijke pan, wel wat zwaarder dan je van de reguliere anti-aanbak pannen gewend bent. De pan kan verder op allerlei warmtebronnen gebruikt worden (zelf hebben wij gas) en je hoeft er verder niks speciaals mee te doen voordat je het voor de eerste keer gaat gebruiken.

Ik maakte een heerlijke snelle Paleo oosterse wokschotel in de pan en ik moet zeggen dat de wokpan inderdaad zijn werk goed deed! In een RVS pan kan het eten aankoeken als je niet roert. Maar als je echt wilt wokken dan moet je constant in de pan blijven roeren en scheppen (want dat is het echte wokken is mij verteld door onze Chinese vrienden) en stop je pas wanneer je gerecht beetgaar is, en dan zet je het vuur uit. Dus ik wokte eerst wat knoflook en gember, daarna deed ik daar de biefreepjes bij, en het ging allemaal razendsnel. De pan werd inderdaad heel goed en snel heet. Ik wokte tot het vlees was zoals ik het graag wou hebben. Daarna schepte ik het vlees eruit en wokte ik de groente, door constant de groente in de pan te husselen. De groente werd heel snel mooi beetgaar. Al met al, ben ik dus super tevreden met mijn pan. Er was niks aangekoekt en de pan kon ik achteraf makkelijk schoon maken. De foto’s van de pan zijn gemaakt na 1 keer gebruik.

Meer informatie over deze wokpan vind je uiteraard op kookexpert. Deze wordt geleverd zonder deksel.

wokpan-collage

Het leek me leuk om het recept van de foto te delen. Met dit recept tover je een snelle wokgerecht op tafel.

Ingrediënten (voor 4 personen)

 • 350 gram bieflappjes in reepjes gesneden
 • 600 gram gesneden oosterse wokgroente (ik gebruikte een mengsel van prei, Chinese kool, paprika, selderij, champignons, taugé en ui)
 • Zakje kelpnoodles (340 gram)
 • 6 teentjes knoflook, gepeld en heel fijn gesneden
 • 2 cm gember (geschild en heel fijn gesneden)
 • 4 eitjes
 • 2 eetlepels kokosolie om in te wokken
 • scheutje authentieke Thaise vissaus (ik gebruik Squid Brand, te koop in de toko)
 • Keltisch zeezout en peper naar smaak.

Bereiding

 • Spoel de kelpnoodles af en breng een grote pan met water aan de kook. Blancheer daarin de kelpnoodles voor ongeveer 2 minuten. Giet het af en leg het even apart.
 • Bak vier eitjes in een koekenpan en zet deze ook apart.
 • Verhit de wokpan met een eetlepel kokosolie. Roerbak even een paar seconden 3 teentjes fijngesneden knoflook en 1 cm fijngesneden gember (de helft dus). Voeg hieraan de biefreepjes toe en roerbak tot deze gaar zijn, dit duurde maar een paar minuten (niet te gaar, anders kunnen ze taai worden, ik hou zelf van een klein beetje rosé).
 • Haal het vlees met de gember en knoflook van het vuur en zet het apart.
 • Verhit de wokpan weer met een eetlepel kokosolie, gooi het resterende fijngesneden knoflook en gember erbij, roerbak deze voor enkele seconden. Gooi er dan de groente bij en een scheutje vissaus, en blijf deze een paar minuten roerbakken tot deze beetgaar zijn.
 • Gooi de biefreepjes en de kelpnoodles er weer bij, breng het op smaak met wat Keltisch zeezout en peper, en roerbak nog een minuutje of wat door op een iets lager temperatuur, tot alles goed gemengd is.
 • Serveer met een gebakken eitje erbovenop.

img_1162-copy img_1165-copy

Voor dit artikel heb ik de wokpan toegestuurd gekregen. 

Tags: , , , , , , , , ,

Reactie 0 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens