Dit sausje is erg makkelijk te maken, bomvol smaak, lekker zomers en het fleurt echt je stukje vlees of vis op. 🙂 Wij eten het graag met een stukje speklap, of gegrilde vis.
Voor de speklapjes met citroen-peterselie saus
- 4 gebraden biologische speklapjes (van buitenvarkens)
- sap van 1 citroen
- 70 gram verse peterselie
- 4 el olijfolie
- 1 sjalot
- 2 tl appelazijn
- Snufje Keltisch zeezout
Bereiding
- Bestrooi de speklapjes met wat Keltisch zeezout en vers gemalen peper en bak ze aan beide kanten goudbruin en enigszins knapperig in wat ghee of ontgeurde kokosolie.
- Bereid vervolgens het sausje.
- Ontdoe de peterselie van de stengels en pel het sjalotje.
- Snij vervolgens beide helemaal fijn (of als je makkelijk wilt doen, maal ze fijn in een foodprocessor).
- Meng de olijfolie, appelazijn, citroensap en wat Keltisch zeezout.
- Meng het sjalotje en de peterselie met de dressing goed door elkaar.
- Besmeer de speklapjes met het peterselie-citroen sausje.
- Serveer met gegrilde groente naar keus en wat schijfjes gebakken bakbanaan (de groene).