Speklapjes met citroen-peterselie saus

Dit sausje is erg makkelijk te maken, bomvol smaak, lekker zomers en het fleurt echt je stukje vlees of vis op. 🙂 Wij eten het graag met een stukje speklap, of gegrilde vis.

Voor de speklapjes met citroen-peterselie saus

  • 4 gebraden biologische speklapjes (van buitenvarkens)
  • sap van 1 citroen
  • 70 gram verse peterselie
  • 4 el olijfolie
  • 1 sjalot
  • 2 tl appelazijn
  • Snufje Keltisch zeezout

Bereiding

  • Bestrooi de speklapjes met wat Keltisch zeezout en vers gemalen peper en bak ze aan beide kanten goudbruin en enigszins knapperig in wat ghee of ontgeurde kokosolie.
  • Bereid vervolgens het sausje.
  • Ontdoe de peterselie van de stengels en pel het sjalotje.
  • Snij vervolgens beide helemaal fijn (of als je makkelijk wilt doen, maal ze fijn in een foodprocessor).
  • Meng de olijfolie, appelazijn, citroensap en wat Keltisch zeezout.
  • Meng het sjalotje en de peterselie met de dressing goed door elkaar.
  • Besmeer de speklapjes met het peterselie-citroen sausje.
  • Serveer met gegrilde groente naar keus en wat schijfjes gebakken bakbanaan (de groene).

speklapjes-met-citroen-peterseliesaus-1

 

 

Tags:

Reactie 0 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens