Tip: Brein & Buik evenement (25 juni in Utrecht)

Een tijdje terug kreeg ik in mijn mail een persbericht toegestuurd over het Brein & Buik evenement. Het leek me leuk deze als tip met jullie te delen. 🙂

De relatie tussen je darmen en je hersenen

Het evenement gaat met name over de relatie tussen je hersenen en je darmen. Je darmen worden ook wel je tweede brein genoemd, en als het niet goed zit in je darmen (denk aan laagdradige ontstekingen, darmflora die uit balans is etc), is er een kans dat er ook mentaal dingen mis kunnen gaan (denk aan depressies, ADHD, verminderde concentratie, niet lekker in je vel zitten  etc). Het werkt ook vice versa. Als je bijvoorbeeld voortdurend te maken hebt met veel stress, negatieve emoties, etc. dan kan dat ook funest zijn voor de gezondheid van je darmen. Artsen doen vaak aan symptoom bestrijding i.p.v. naar het complete plaatje te kijken en de oorzaak aan te pakken. Gelukkig dringt het steeds meer door dat de connectie buik & brein niet meer genegeerd kan worden. Het is dan ook super dat er een evenement over georganiseerd wordt door Food Passionistas!

Lezingen & Workshops

Er komen (bekende) interessante sprekers zoals Nienke Tode – Gottenbos (darmflora therapeute – www.groenevrouw.nl – auteur ‘De Poepdokter‘), Yvonne van Stigt (kPNI therapeute – www.oergezond.nu – auteur ‘Oerslank‘), Juglen Zwaan (Orthomoleculair therapeut – www.ahealthylife.nl – auteur ‘De Supplementenwijzer‘) en anderen. Kijk hier voor de complete sprekerslijst.

Ook worden er worshops gegeven van o.a. Marjolein Jansen (kPNI therapeute – www.oerspronkelijk.nl), Dayenne Bos (www.dayennefoodblog.nl – auteur ‘100% Puur‘) en Alessandra Cantiniere (foodcoach – www.purefoodcoaching.nl). Voor de complete workshoplijst kijk hier.

Waar & Wanneer

Het evenement vindt plaats op zaterdag 25 juni van 10:00 uur tot 18:00 uur in Utrecht in Seats2meet (nabij Utrecht Centraal – Hoog Catherijne)

Prijs

49,95 Euro entree (jongeren betalen 39.95 Euro). Groepskorting (voor 4 personen) behoort ook tot een mogelijkheid.

Meer informatie

  • Op www.greenpassion.nl kun je terecht voor meer informatie over het Brein & Buik evenement. Bekijk de lijst met standhouders, informatie over de catering (glutenvrij, zuivelvrij etc), hoe je tickets kan bestellen en meer.
  • Volg de Food Passionistas (en alles over het Brein & Buik evenement) op Facebook
  • Tickets verkrijgbaar op Eventbrite

Brein-&-Buik-copy

Reactie 0 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens