Gevulde zoete aardappel idee: Hotdog style! (Paleo)

Ik ben de laatste twee weken serieus geobsedeerd door wat je allemaal kan met een gevulde gepofte zoete aardappel. Ik vind het werkelijk heerlijk. Het zal wel door de zwangerschap komen want inmiddels begin ik te merken dat ik soort van ‘cravings’ begin te krijgen. Extra veel zin in bepaalde voedingsmiddelen. Bij mij is dat momenteel met name fruit, eieren en dus gepofte zoete aardappel. 🙂 Geen andere gekke dingen dus. 😉

Ik maakte al eens gepofte zoete aardappel met een enchilada vulling (zie hier het recept), met een shoarma vulling (zie hier het recept), ook vulde ik het gisteren met pulled pork uit de instantpot en een salade en vandaag deed ik het alla hotdog style. Een recept kan ik het niet noemen (hoe moeilijk kan het zijn), maar wil dit idee wel graag aan jullie meegeven.

‘Japanse’ zoete aardappel

Voor dit soort recepten gaat mijn voorkeur vooral uit naar de paarse zoete aardappel (ook wel de Japanse zoete aardappel). Van binnen is die lichter (net de normale aardappel qua kleur) en het smaakt minder zoet dan zijn oranje broertje. Deze kun je vaak vinden in toko’s, supermarkten, markten. Voor een overzicht van de verschillende zoete aardappelen bekijk dit artikel eens van Paleomagazine.com

Wat heb je nodig

Per persoon:

 • 1 gepofte zoete aardappel (zie hier voor de baktijd)
 • 1 biologische hotdog/knakworst zonder rare toevoegingen (ik gebruik graag Brandt & Levie o.a. verkrijgbaar bij de Marqt)
 • zuurkool
 • mosterd
 • gekaramelliseerde uien (zie hier)
 • rauwkost
 • andere sausjes & toppings naar wens

Bereiding

 • Pof de zoete aardappel (meestal is dit ongeveer 40 à 50 minuten op 200 graden in de oven)
 • Bereid de hotdogs volgens instructies van de verpakking
 • Snij de zoete aardappel vervolgens in, en splijt het voorzichtig open zodat het gevuld kan worden.
 • Vul het met de zuurkool, de hotdog, en top het met de uien en andere gewenste toppings en sausjes. Serveer met een salade of ander rauwkost naar keus.

gevulde-zoete-aardappel-met-hotdog-vulling1 gevulde-zoete-aardappel-met-hotdog-vulling2

 

Tags: , , , ,

Reactie 0 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens