Documentaire ‘Hoe gezond zijn voedingshypes?’

Eind april werd ik benaderd door Joke, eindejaarsstudente televisiejournalistiek uit Gent. Ze was voor haar bachelor eindopdracht bezig een documentaire te maken over voedselhypes en ze vroeg of ik interesse had om mee te werken. In eerste instantie twijfelde ik of ik wel de uitgelezen persoon was. Ik volg Paleo immers niet omdat het een hype is, maar omdat het me geholpen heeft om uit een vicieuze cirkel te komen van chronische onverklaarbare vermoeidheid die me lam legde, vage darmklachten, en tig andere klachten die ik wel niet had (maar nergens kon plaatsen). Achteraf bleek ik o.a. intoleranties te hebben, hoge ontstekingswaardes in mijn darmen en een darmflora dat zodanig uit balans was. Dus nee, ik was Paleo niet gaan volgen omdat het me hip leek of omdat het ‘in’ is. Ik wist natuurlijk niet wat het uitgangspunt zou worden van de documentaire. Na wat heen en weer gemail (ik had ook mijn twijfels geuit) kwam het goed, en zo kwam Joke een ochtend op bezoek. Ze interviewde me voor de camera, kwam mee wat boodschappen halen, zag me een frittata van zoete aardappel maken en at gezellig mee. Het resultaat kunnen jullie hieronder zien. Verder interviewt ze iemand die volgens het rawfood principe eet, iemand die geregeld detoxt met sapjes en smoothies en mij, over het Paleo principe. Ook komt Remko Kuipers, arts, onderzoeker en schrijver van ‘het Oerdieet‘  aan het woord en een diëtiste. Geen enkele dieet wordt belachelijk gemaakt en het oordeel vind ik zelf behoorlijk objectief. 🙂 Ik vond het leuk om eraan mee gewerkt te hebben.

Ik moet wel erg wennen mezelf in beeld te zien, mijn stem te horen etc. 😉 Dat blijft altijd raar. Ook had ik wat last van mijn ogen, die lijken wat rood… maar goed, kijk zelf maar. 🙂

Reactie 0 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens