Frittata di spinaci (Simpele spinazie omelet)

Ein-de-lijk een nieuw recept op mijn blog. Dit keer een hele makkelijke. Het is zo gemaakt en doet het goed als lunch (in je eentje of met zijn tweeën) met een lekkere salade, of als bijgerecht ’s avonds. Ik bedenk me dat deze omelet ook uitermate geschikt is voor het ontbijt. Het maakt dus niet uit op welk tijdstip van de dag je geniet van deze lekkere maar simpele omelet. 🙂

Omeletten zijn uitermate geschikt om extra groente in te verwerken. Helaas is mijn dochter minder gek op omeletten. Ze is 6, wordt in het najaar 7, en ondanks de vele pogingen moest ze er maar niks van hebben. Inmiddels, na een aantal jaar stug blijven aanbieden, begint ze het nu een beetje te waarderen (de aanhouder wint zeg maar). We dwingen haar wel altijd te proeven, maar als ze het echt niet moet, dan hoeft ze het verder niet op te eten (ze weet wel dat ze niks ter vervanging ervoor krijgt).

Deze omelet is extra lekker met wat geraspte pecorino (rauwmelkse harde schapenkaas), maar laat het gerust weg als je geen zuivel nuttigt of vervang het door edelgistvlokken als je dat in huis hebt. Geraspte parmigiano reggiano (rauwmelke harde koemelkkaas) is ook nog een optie als je niet aan pecorino kan komen.

Ingrediënten

  • 150 gram verse bladspinazie
  • 4 eieren
  • 3 eetlepels geraspte pecorino (of parmigiano reggiano, of edelgistvlokken, of laat het weg)
  • handje fijngesneden basilicum
  • Keltisch zeezout en vers gemalen zwarte peper
  • Wat olijfolie of ghee om de omelet in te bakken

Dit moet je doen

  • Zet een grote pan met water op en wat keltisch zeezout en breng het aan de kook.
  • Spoel de spinazie goed af en blancheer het enkele minuten in de pan met kokend water.
  • Laat de spinazie goed uitlekken en wanneer het een beetje afgekoeld is, wring er het overtollige water een beetje uit.
  • Snij de spinazie fijn en leg het apart.
  • Rasp de pecorino (indien dit nog niet gedaan is).
  • Doe de pecorino, snufje Keltisch zeezout, wat gemalen peper, basilicum en 4 eieren in een kom en klop alles goed door elkaar.
  • Verwarm in een goede steelpan wat olijfolie of ghee (een combi van beide kan ook).
  • Leg de spinazie goed verdeeld in de pan.
  • Giet er het ei mengsel overheen.
  • Laat de omelet op een klein vuurtje aan 1 kant gaar worden (mooi goud geel van kleur).
  • Draai vervolgens de omelet voorzichtig om en bak het nog 1 minuutje op een klein vuurtje tot de andere kant ook mooi goud/geel is geworden.
  • Serveer.Frittata-di-spinaci---spinazie-omelet
Tags: , , , , ,

Reactie 2 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens

  1. Lijkt me lekker en makkelijk te maken maar voor hoeveel personen is dit?

    • Maximaal 4 personen (ieder een kwart stukje) als bijgerecht. Of 2 personen als het je hoofdgerecht is.