Paleo mama Sabine

Vandaag is Sabine aan het woord in de reeks ‘Paleo mama‘. Velen kennen Sabine misschien al. Zij is eigenaresse van de webwinkel ‘Paleo-store.nl‘ waar je terecht kunt voor allerlei Paleo melen, Paleo pasta’s, lekkernijen, supplementen en natuurlijke verzorgingsproducten. Ze heeft ook een eigen lijn aan producten die ze in haar webshop verkoopt, zoals haar Paleo bakmixen. Ze is alleenstaande mama van Hidde die ze liefkozend haar ‘Paleo boy’ noemt. Ik ben blij dat ze de tijd heeft genomen om met ons haar ervaringen te delen. 🙂 Lees vandaag meer over Sabine en haar zoontje Hidde.

Lijkt het je ook leuk om als Paleo mama of papa mee te werken? Stuur dan een mailtje naar mail@paleofamilie.nl 

Wil je wat over jezelf en je gezin vertellen? 

Ik ben Sabine en ben het gezicht achter de webshop Paleo-Store en ik heb mijn eigen Paleo producten zoals brood en cakemixen ontwikkeld en onder de naam Paleo Food Company op de markt gebracht. Mijn zoontje, Hidde is 2 en we zijn met zijn tweetjes en onze hond Storm.

Wat heeft jou gemotiveerd om graanvrij te gaan eten?

Ik ben rond mijn 25e (ben nu 38) o.a. graanvrij gaan eten. Dit is gekomen omdat mijn toenmalige therapeut constateerde dat ik o.a. een glutenallergie heb. Rond de leeftijd van 25 heb ik de diagnose ME/CVS gekregen. Sinds januari 2013 eet ik Paleo en dit heeft mijn gezondheid echt heel heel goed gedaan. De enorme stress van de afgelopen drie jaren heeft echter mijn lichaam verre van goed gedaan waardoor ik nu kamp met een bijnieruitputting. Sinds een paar weken merk ik dat ons leventje eindelijk –op alle fronten- in rustiger vaarwater komt. Dat is heel goed voor mijn gezondheid. Ik ondersteun nu mijn bijnieren en mijn lichaam met supplementen, ik eet en leef Paleo en dit werkt. Eindelijk merk ik dat ik beetje bij beetje iets meer kan en bijvoorbeeld sneller herstel. Een heerlijk gevoel om te merken d at “mijn manier” van omgaan met mijn slechte gezondheid goed is en echt werkt! Ik ben dus heel blij dat ik alle goedbedoelde adviezen over hoe ik beter moet worden , hoe ik Hidde op moet voeden naast me neer heb gelegd en compleet mijn eigen plan heb getrokken. Hidde en ik zijn dus samen en hij weet niet beter dus vooralsnog gaat het heel makkelijk om Hidde Paleo op te voeden. Mijn omgeving weet inmiddels dat ik alles anders doe dan wat in onze westerse maatschappij wenselijk en gebruikelijk is. En ze kijken niet meer op van “lang” borstvoeding, lekker samen slapen, onvoorwaardelijk opvoeden etc. Ik krijg nu dus gelukkig geen commentaar meer…

Wat zit er geregeld in het lunchtrommeltje van je kind?

Sinds kort gaat Hidde naar de peuterspeelzaal. En ipv het gebruikelijke fruit en koekje krijgt hij van mij een prachtig gevulde Bentgo lunchtrommel mee en een flesje drinken van Dopper. Beiden zijn BPA vrij. 🙂 Het voelde voor mij niet goed om alleen fruit mee te geven voor de ochtend en al helemaal niet alleen een koekje voor in de middag. En zo hoef ik niet nog twee jaar te wachten voordat ik zijn geweldige lunchtrommel kan gebruiken en vullen. Alleen het vullen van zijn trommeltje vind ik al zo leuk! Ik heb het ook op facebook gedeeld en die post is zo vaak bekeken dat ik nu elke week een foto van zijn trommeltje ga maken en deze ga delen ter inspiratie op facebook en instagram. Vorige week had hij komkommer, avocado, zelf gemaakt vijgenballetje, banaan, stukje omelet met spinazie en Paleo pasta erdoor en wat broccoli chips mee. Hij had lekkere kruidenthee mee en ik wil ook af en toe voor de afwisseling chufamelk, kombucha, kefir ed mee gaan geven.

Wat is jullie invulling van het Paleo dieet en leefstijl?

Heel soms eten wij tomaten omdat ik deze te lekker vindt en hier geen last van krijg. Ik bied het Hidde aan maar hij vindt het nog vies. Verders geen uitzonderingen. Geen boekweit, geen rauwe zuivel, geen rijst e.d. Kinderfeestjes hebben we nog niet gehad en bij sociale gelegenheden eten wij alleen wat Paleo is, vaak neem ik dan zelf wat mee.

Hoe ziet een gemiddelde dag er bij jullie uit?

Ik ben niet goed in het opschrijven wat wij eten middels een eetdagboek dus deze blijf ik je schuldig. Wij ontbijten regelmatig met haring. 🙂 En voor Hidde maak ik vaak pannenkoekjes met van alles er in verstopt qua groenten dan weet ik zeker dat hij wel wat groenten binnenkrijgt want het is nog geen goede groenten eter…. De pannenkoekjes vries ik weer in dan heb ik altijd wat in huis zonder eerst te moeten bakken. We eten als we honger hebben dus standaard eet tijden hebben we niet. Ik bied Hidde zoveel mogelijk aan en laat hem kiezen wat die wilt. Ook hoeft hij van mij niet zijn bordje op te eten. Ik geloof erin dat kinderen nog zo puur zijn dat ze precies weten wanneer ze bijvoorbeeld vol zitten en niet meer hoeven. Hidde en ik nemen ook dagelijks onze Nutreince Multivitamine, onze vitamine D en onze vitamine C.

Wat is jouw tip deze week?

Mijn tip voor als je een moeilijke eter hebt, weinig tijd hebt; ga mini pannenkoekjes maken en varieer telkens met wat je er in doet. Pannenkoekjes met en zonder ei, met broccoli, met zoete aardappel, met bakbanaan, met taro, met pompoenpitmeel, met bakbanaanmeel, met ghee, met kokosolie, met lever (!). En vries wat je over hebt in. Dan heb je altijd wat op voorraad voor als je bijvoorbeeld eens geen zin hebt om te koken, als je weg moet, voor school/peuterspeelzaal of als je gewoon te ziek bent. Wil je variatie in het aanbod qua drankjes, denk dan eens aan kombucha, waterkefir,k okoskefir, chufamelk, amandelmelk. Deze laatste drie maak je echt heel makkelijk en heel snel zelf! Echt waar. 🙂

Wat is jullie favoriete Paleo recept?

Favoriet hier zijn mijn eigen ontwikkelde Browny Bombs. Het enige zoet wat er in zit komt van de dadels. Echt te lekker zijn ze.

Tags: ,

Reactie 0 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens