Het was hier wat stil, met een reden :)

Mijn blog was een beetje zielig de afgelopen maanden. Het lag op zijn zachts gezegd stil. Ik was niet in staat om normaal een blogje te typen of recepten te bedenken in de keuken. Eigenlijk heb ik de afgelopen maanden nauwelijks gekookt en liet ik dat over aan manlief. Ik had dus geen nieuwe recepten om te delen met jullie. Gelukkig was het allemaal wel voor een goede reden, en nu kan ik het dan eindelijk zeggen. Baby #3 komt eraan!  De afgelopen maanden waren wel pittig. Ik was erg moe, bijna continu misselijk en overgeven heb ik veelvuldig gedaan (en gaat helaas nog steeds door). Maar wanneer je dan een bewegelijke baby op de echo ziet, met alles erop en eraan, dan vergeet je al die ellende weer. 🙂

Groente eten? Bleh…

Het Paleo eten heb ik noodgedwongen wat los moeten laten. Door de misselijkheid kon ik veel dingen gewoon niet eten en doe ik het beter op wat meer koolhydraat-rijke voeding dat wat lichter op mijn maag valt. Ik viel dus wat vaker terug op glutenvrije granen, bijvoorbeeld het desembrood van Ralph Moorman, glutenvrije pasta, of ontkiemde glutenvrije havermout. Ook rijstwafels waren in het begin een welkome aanvulling. Trouwe volgers weten dat ik niet anti – graan ben. Granen, indien op de juiste manier bereid (ontkiemd, gefermenteerd, geweekt) kunnen voor veel mensen een prima aanvulling zijn mits ze er tegen kunnen. Hoewel ik op mijn blog schrijf over Paleo eten, pretendeer ik niet dat het het enige manier van eten is. Yvonne van Stigt heeft het pas nog mooi verwoord op haar blog Oergezond in haar artikel ‘Welles nietes in voedingsland‘. Echt de moeite waard om te lezen.

Zelf heb ik granen bijna 3 jaar geleden eruit gegooid vanwege te hoge ontstekingswaarden in mijn darmen, maar vorige zomer bleek uit onderzoek in het ziekenhuis dat ze helemaal tot nul gezakt waren. Momenteel gaan dus wat glutenvrije granen wel goed. 🙂 Groenten eten ging ook erg moeizaam op veel momenten, en vooral in het begin probeerde ik dat goed te maken door het drinken van groentesapjes. Ik had me nog zo voorgenomen om ‘perfect’ te eten tijdens een eventuele zwangerschap, maar soms gaan dingen gewoon niet zoals gepland. In mijn vorige zwangerschappen viel het ontzettend mee met al die misselijkheid, maar dat is nu wel anders. 😉

Half mei hopelijk weer terug

Ik ben nu in het tweede trimester belandt, en ik hoop dat de misselijkheid en overgeven nu langzamerhand minder gaan worden, zodat ik weer de keuken in kan duiken om recepten te bedenken of weer wat energie krijg om te bloggen. Ik verwacht half mei weer wat meer te kunnen bloggen, maar pin me er niet op vast. 😉

Tags: , , , ,

Reactie 5 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens

 1. Hartelijk gefeliciteerd, Diana. Aan het begin van je blog schrok ik even en dacht ik, dat het mis was gegaan, maar gelukkig niet.
  Vervelend, dat je je beroerd voelt, maar dan maar rustig aan doen.
  Veel sterkte en geniet er toch van, want je weet wat je er voor terug krijgt.

 2. Hee Diana, wat tof, van harte gefeliciteerd. Ik hoop dat je je snel weer helemaal fit voelt. Wat een tijd geleden, dat we met de oudsten op baby-massage zaten, ze gaan al weer hard richting de 7!

 3. Dankjewel voor je mooie heldere persoonlijke site met uitleg ; je verwoordt het fijn en dat leest zo lekker ;)!!
  Je inspireert me als ik het even niet meer weet wat nu weer te maken voor ons gezin ;bedenken; plannen;inkopen; snijden ;voorbereiding;koken…etc etc. Vaak als ik ongesteld ben heb ik moeite met bovenstaande en is inspiratie meer dan welkom. Dus….dank dank dank met grote K!!
  Heel erg gefeliciteerd met een prachtig mooi mensje op komst; ik lees het net; wat een heerlijk nieuws voor jullie!
  Ik wens jou en je gezin heel veel liefde toe en ik hoop dat de misselijkheid snel je lijf verlaat !!

  Warme groet,

  Bianca Dijkstra

  • Hoi Bianca, wat lief je reactie! 🙂 Dankjewel! 🙂