Paleo wraps

Wraps worden altijd dankbaar gegeten door manlief, de kinderen en mijzelf. Zeker als ze lekker belegd worden met voedzame ingrediënten, dan is het helemaal een feestje. Heerlijk met kliekjes van de avond ervoor, of mexicaans getinte gerechten. Wij hebben onze wraps belegd met guacamole en restjes pulled pork uit de slowcooker (ideaal, want van zo’n grote varkensschouder hebben we na 1 keer eten, nog 5 porties kunnen invriezen voor wanneer ik minder in een kookstemming ben).

Voor 6 stuks

  • 120 gram arrowroot of tapiocameel
  • 30 gram kokosmeel
  • 3 eieren
  • 1 theelepel keltisch zeezout (fijn)
  • 350 ml water
  • 1 theelepel gemalen kurkuma
  • kokosolie of ghee om in te bakken

Bereiding

  • Mix de arrowroot (of tapioca), kokosmeel, eieren, zout, water en kurkuma met een staafmixer of in de blender. Het moet een soort van dun pannenkoekenbeslag worden.
  • Verhit de oven op 180 graden.
  • Verhit in een crepepan de ghee of kokosolie.
  • Voeg wat van het beslag toe en bak de wrap kort aan beide kanten gaar.
  • Herhaal tot het beslag op is.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg daar de wraps op. Bij mij passen er ongeveer twee à drie op een bakplaat.
  • Bak ze verder af in de oven tot ze wat knapperiger worden. Wil je echt een meer een taco, laat het dan langer in de oven. Wil je ze nog kunnen rollen, haal ze dan wat eerder (na ongeveer 5 à 7 minuten) eruit.wraps-4 wraps-3 wraps-2 wraps-1
Tags: , , , , , ,

Reactie 6 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens

  1. Hoi Diana,
    zijn het harde of zachte wraps?
    Hoe is het trouwens met je buikklachten?
    Ik kijk elke dag naar nieuwe recepten van jou

    • Hoi Astrid,
      Lief 🙂

      De wraps worden harder en krokanter naarmate ze langer in de oven blijven. Wil je ze echt gebruiken om te rollen, dan zou ik ze eerder uit de oven halen.

  2. Wow ze waren echt heerlijk! Ik had waarschijnlijk een veel grotere pan gebruikt en kreeg er maar 3 uit. Lekker met gehakt met taco seasoning, sla, komkommer, avocado en tomaten!

    • Ik had een pan van ongeveer een diameter van 20 a 25 cm. 🙂 Ik ben blij dat ze in de smaak zijn gevallen!!

  3. Pingback: Chocolate chip cakejes | Fit dankzij voeding

  4. Pingback: Zoete sushi | Fit dankzij voeding