Afgekickt van Paleo Baksels!

Een tijdje terug kon je lezen dat ik besloot het programma EetPaleo Suikervrij in 21 dagen te volgen, om van mijn Paleo baksels en chocolade (vooral de Tony Chocolonely) verslaving af te komen. Nu eet ik al jaaaaren suikerbewust en had ik een goede balans gevonden wat baksels betreft. Tot dat daar in de tweede helft van vorig jaar verandering in kwam. Eerst zat ik in een ontkenningsfase, ik vond dat ik het allemaal onder controle had en ik kon elk moment weer stoppen met die Tony’s of Paleo taartjes (dacht ik). In december realiseerde ik me, dat ik toch niet zomaar ineens kon stoppen. Een dagje zonder chocolade of een Paleo baksel was een kwelling geworden. Ik denk dat het vooral ook een emotioneel iets was. Ik zat ook niet lekker in mijn vel omdat ik wat kilo’s zwaarder geworden was door een traag werkende schildklier. Maar tja, veel snoepen werkte ook niet in mijn voordeel, zeker niet als afvallen al zo moeilijk gaat. Dus de kilo’s bleven er steeds makkelijker aan plakken.

21 dagen stoppen met chocolade en Paleo baksels

Januari was voor mij de kans om weer met een schone lei te beginnen en Marinka’s programma was de stok achter de deur die ik nodig had. Ik stopte met de Tony’s en ik heb 21 dagen lang niks zoet gebakken. In het begin had ik het moeilijk en op een avond had ik toch een stukje hele pure chocolade (92%) en een dadeltje gegeten nadat ik een webshop moest vullen met taarten en koekjes voor een klant. Daar bleef het ook gelukkig bij. Maar niet lang erna werd ik ziek (ik kreeg de griep) en toen was het ineens wel ontzettend makkelijk geworden om alle zoets te laten staan. Ik had absoluut geen trek meer in eten, laat staan zoetigheden. Dat was makkelijk dus. 🙂 Mijn man gaf me in die periode wel eens een appel te eten omdat dat soms het enige was wat ik wel kon eten. Marinka’s programma elimineert eigenlijk ook fruit, maar tja, ik was ziek dus dan ging ik daar niet echt moeilijk over doen. Niet dat ik nou veel fruit op had hoor, hooguit 1 appel in 2 dagen en eens een gembersmoothie waar een halve banaan in zat verwerkt. 😉

EetPaleo suikervrij in 21 dagen

Ik had vooral veel aan de informatie in Marinka’s e-boekje. Het feit dat ze hetzelfde heeft doorgemaakt met Paleo baksels geeft toch een gevoel van herkenning en begrip. Het was ook prettig om weer te lezen hoe het zit met suiker en natuurlijke zoetmiddelen (even een opfrisser) waardoor ik weer gemotiveerd raakte om hier ook mijn best voor te doen. Verder deelt ze erg veel recepten om de 21 dagen door te komen, compleet met maaltijdplan en boodschappenlijstjes. Ik moet bekennen dat ik de recepten niet uitgeprobeerd heb, maar dat kwam meer door het feit dat ik geen tablet bezit en het lastig vind om recepten van een laptopscherm af te lezen. De theorie lezen gaat zo nog wel voor een keer, maar dagelijks weer het boekje te openen voor de recepten, en vervolgens nergens in mijn keuken plek hebben om mijn laptop met geopende recepten neer te leggen, was toch wel een drempel. Ik vond dat wel jammer, want de recepten zagen er heerlijk uit. Gelukkig kon ik zelf ook wel bedenken hoe te koken zonder zoetmiddelen of fruit toe te voegen, dus het was voor mij persoonlijk geen vereiste om het programma te laten slagen. Daarbij bevatten Marinka’s fysieke kookboeken (EetPaleo en Eet Paleo in 7 stappen) ook veel recepten die voldoen aan de eisen van haar ‘Eetpaleo suikervrij in 21‘ dagen programma, deze heb ik er soms dus weleens bij gepakt voor wat inspiratie.

Meer rust in mijn hoofd

Het viel me wel de afgelopen 21 dagen op, hoeveel zoete en lekkere Paleo recepten aangeboden worden op blogs, via Social Media etc. Ik kan dan wel snappen dat het zo mensen moeilijk gemaakt wordt om Paleo zoetigheden als een uitzondering of traktatie te blijven zien als ze dagelijks met nieuwe recepten geconfronteerd worden. Ik volg heel wat (Amerikaanse en Nederlandse) Paleo blogs en meerdere keren op een dag werd er in mijn FB tijdlijn zoete recepten gedeeld. Ik begon me er zelfs aan te ergeren, terwijl dat helemaal niets voor mij is om me aan zulke zaken te ergeren. Nu ik op dag 21 beland ben, kan ik zeggen dat ik me wat rustiger voel. Ik ben niet meer de hele dag bezig met wat ik nou eens kan gaan eten. Hoewel ik niet super strikt het programma van Marinka heb kunnen volgen, heeft het me al veel geholpen weer balans te vinden. Wanneer snoep je, wanneer niet. Van de Tony’s blijf ik voorlopig nog wel af, en ik moet nu nog bekijken, hoe ik als kook en bak fanaat, een gezonde balans blijf behouden. Mijn streven voor de komende tijd is om het bakken vooral voor het weekend te bewaren. Ik ben trouwens ook 4 kilo kwijt geraakt de afgelopen 21 dagen. Daar was ik wel erg blij mee. Het heeft me dus goed gedaan om zoete tussendoortjes te laten staan. Maar ik moet wel heel eerlijk bekennen dat de griep me ook heeft geholpen wat kilo’s kwijt te raken. 😉 Een combinatie van beide, denk ik. Ik voel me in ieder geval weer wat prettiger in mijn vel zitten!

Klik hier voor meer informatie over het EetPaleo suikervrij in 21 dagen programma (affiliate link).

Tags: , , , ,

Reactie 0 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens