Kokos – gember smoothie

Ik vind het leuk om blogs af te struinen en zo nu en dan ontdek ik dan weer leuke blogs, die niet per se met eten of gezondheid te maken hebben. Één zo’n blog is Haremaristeit. Het is een blog over alledaagse leven, maar ik vind het vooral leuk om te lezen hoe de blogster oude meubels opknapt en verft in allerlei kleuren. Bij haar vond ik een recept voor de Kokos – gember smoothie. Het leek me lekker eens een eigen variant hiervan te proberen. Ik heb twee versies gemaakt. Een Primal / WAPF (Weston Price) versie voor de kinderen met  rauwmelkse kefir, en een Paleo versie voor manlief en mij.

Ingrediënten voor 2 glaasjes Primal / WAPF versie

 • 200 ml rauwmelkse kefir (zelfgemaakt of Rauw Power)
 • 200 ml kokosmelk
 • 1 dadel
 • 1 banaan
 • sap van een halve limoen
 • Stukje geschilde gember van 1 cm.

Ingrediënten voor 2 grote glazen Paleo / zuivelvrije / AIP versie

 • 200 ml kokosyoghurt (zelfgemaakt of Abbot Kinney)
 • 300 ml tijgernotenmelk (kan ook vervangen worden door amandelmelk – maar dan is het niet meer AIP)
 • 1 dadel
 • 1 banaan
 • sap van een halve limoen
 • Stukje geschilde gember van 1,5 cm.
 • Optioneel: Ik deed er een paar eetlepels groene Great Lakes poeder bij voor wat extra collageen. 🙂

Bereiding

 • Makkelijker kan niet. Welke versie je ook kiest te maken, doe alles in een goede blender en draaien maar. 🙂

kokos-gember-smoothie-2 kokos-gember-smoothie-1

Tags: , , , , , , , , ,

Reactie 0 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens