Paleo biscuitdeeg voor de Tiramisù (met filmpje)

Sommigen zagen enkele weken terug op Social Media voorbij komen dat ik bezig was met een Paleo variant van de Tiramisù. Hier is die dan! Het eerste deel van het recept. Als je een Paleo variant wilt maken dan kun je natuurlijk geen kant-en-klare lange vingers gebruiken. Je moet dus zelf een luchtig biscuitdeeg bakken die je kunt gebruiken voor de tiramisù.

We hebben ook een filmpje bij het recept opgenomen. Mijn man heeft het gefilmd en gemonteerd. Nu zijn we helemaal geen film pro’s… 😉 Ik moet ook nog heel erg wennen om mezelf terug te zien en ik ben er nog niet uit of ik het wel prettig vind om voor de camera te staan. Er ging ook het e.e.a. mis tijdens het filmen (dat is eruit geknipt haha). Hoe dan ook, we hebben ons best gedaan, ook al zit het vol met schoonheidsfoutjes. Ik had speciaal voor het filmpje mijn kerst outfit aangetrokken en mijn haar opgestoken. 🙂 Maar je krijgt in ieder geval een goed beeld bij het recept, en daar gaat het om! 🙂

Het uitgeschreven recept vind je onder het filmpje.

Ingrediënten (genoeg voor 1 schaal Tiramisù)

 • 40 gram kokosmeel (gezeefd)
 • 50 gram arrowroot (gezeefd)
 • 80 gram kokosbloesemsuiker (gezeefd)
 • 5 eieren
 • 1 tl vanillepoeder
 • snuf fijn Keltisch zeezout

Bereiding

 • Verwarm de oven voor op 150 graden.
 • Scheidt het eigeel van het eiwit en doe ze in twee aparte kommen.
 • Klop het eiwit stijf.
 • Doe de kokosbloesemsuiker en het eigeel erbij en mix het door elkaar.
 • Voeg de vanillepoeder en snufje Keltisch zeezout toe en roer.
 • Voeg de gezeefde kokosmeel en arrowroot toe en meng het voorzichtig door het beslag. Gebruik een garde en roer net zo lang tot er geen klontjes meer zijn.
 • Giet het beslag in een springvorm die bekleed is met bakpapier.
 • Bak de bischuitdeeg in 25 minuten gaar.
 • Laat het afkoelen voordat je ermee verder gaat.

Klik hier voor het tweede deel (ook met filmpje).

bischuit-deeg-voor-tiramisu-paleo

Tags: , , , , , , , , ,

Reactie 9 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens

 1. Super leuk!! Ziet er hartstikke goed uit! Persoonlijk vind ik het heel fijn dat alles met tekst in beeld komt en dat je niet zelf hele verhalen houdt want dat maakt een filmpje vaak net wat te lang.
  En bedankt voor dit fijne recept, toevallig hele lading kokosmeel gekocht!
  Lijkt me makkelijk te maken, ik ben alleen nog wel wat gemakzuchtiger en ik roer niks meer met de hand sinds ik mijn Magimix heb.
  Ik kom morgen weer kijken voor deel 2!

  • Ja dat heb ik ook, ik vind tekst ook fijner. 🙂 Ook omdat ik mezelf niet graag hoor praten op film. 😉 Dan denk ik elke keer ‘tjee, wat heb ik een hoge stem’ haha.

   Ik snap wat je bedoelt, wat betreft de magimix. Alleen doe ik het laatste stukje toch echt zo veel als het kan, met de hand, omdat met een mixer het beslag in elkaar kan zakken. Het is heel luchtig door de opgeklopte eieren en een electrische mixer is dan net wat te krachtig. Het moet voorzichtig gebeuren. Vandaar 🙂

 2. Pingback: Paleo Tiramisù (glutenvrij, zuivelvrij, geraffineerd suikervrij) | Paleo Familie

 3. Pingback: Paleo Tiramisù (glutenvrij, zuivelvrij, geraffineerd suikervrij) | Paleo Familie

 4. Hoi!

  Wat een mooie oranje eierdooiers 🙂

  Mag ik vragen waar je je eieren koopt?

 5. Pingback: Biscuitbodem | glutenvrije keuken

 6. ziet er heerlijk uit, hoe lang van te voren kan je dit klaarmaken?