Paleo pasta met doperwten en spekjes (pasta e piselli) (glutenvrij, suikervrij, zuivelvrij)

De afgelopen maand heb ik voor het eerst producten besteld bij Paleo 2 Go. Eigenaresse Sabine is namelijk het assortiment flink aan het uitbreiden de laatste tijd, waardoor het voor mij zeker interessanter werd om er eens wat te bestellen. O.a. het volgende heeft ze in het assortiment:

 • Zo verkoopt ze sinds kort de multivitamine uit Amerika, waar ik zelf hele positieve ervaringen mee heb. Ik moest het eerst vanuit Groot Brittanië laten komen, dat hoeft nu niet meer.
 • De Paleo mayonaise uit de VS, op basis van avocado olie (van Mark Sisson). Hier was ik al heel lang benieuwd naar. Voordat ik te horen krijg dat 9,95 voor een potje veel geld is… ja dat is het ook. Maar avocado olie is dan ook heel duur! Als je het zelf zou maken met avocado olie (250 ml is al gauw 8 euro bij de AH), zou je daarom niet of nauwelijks goedkoper uit zijn. Tenzij je zelf een milde olijfolie gebruikt, dan uiteraard wel. 😉 Het is een keuze die je maakt. Ik heb het 1 keer willen proberen, en helaas is mijn budget niet zo toereikend dat ik het op regelmatige basis zou kunnen kopen. Hopelijk eens in de zoveel tijd. 🙂
 • Verzorgingsproducten van Primal Life Organics, (een Paleo bedrijf die ik ook al lang volg op Social media kanalen). Ik heb nu de deodorant gekocht. Nu maar hopen dat ze ook C-ex gaat verkopen die Primal Life Organix in samenwerking met Liz Wolfe heeft gemaakt.
 • Paleo pasta! Deze heeft Sabine zelf ontwikkeld op basis van een zadenmeel, tapiocameel en ei. Die moest ik natuurlijk proberen. Hierover zo meer.
 • Bakbananenmeel! I hou van bakbananenmeel! Ik maak dat soms ook zelf. Zo leuk dat ze dat verkoopt!
 • Tijgernotenmeel (chufameel), waar ik ook graag mee bak.
 • Verder verkoopt ze ook andere alternatieve Paleo melen zoals maanzaadmeel, zonnebloempittenmeel en pompoenpitmeel (voor diegene die kokosmeel en amandelmeel zat zijn 😉 ).

Getest: Paleo pasta van Paleo2Go

Ik bestelde de maanzaad tagliatelle en kreeg daar een paar samples pompoenpitpasta (schelpjes) bij. Hoewel ik blij ben met groente spaghetti van knolselderij of courgette, kan ik daarmee niet alle sauzen mee maken. Zoals sommige volgers weten heb ik een Italiaanse mama en ben ik met pasta opgegroeid in de jaren 80. In die tijd at de gros van de Nederlanders nog geen pasta en we moesten onze boodschappen speciaal bij de Italiaanse winkel halen omdat we in de reguliere supermarkten weinig tot niks konden vinden. Voor verschillende sauzen, worden verschillende pastavormen gebruikt. Zo werkt dat nou eenmaal. Je kan niet voor elke pastasaus spaghetti of penne gebruiken. Zo is er een gerecht uit mijn jeugd, waarbij je alleen een kleine pastavorm kan gebruiken. De pasta met doperwten (pasta e piselli). Officieel kan dat alleen gemaakt worden met de tubettini. Ik kan dat voor mijn gevoel niet vervangen door knolselderij- of courgettespaghetti.

Ik was daarom heel blij met de probeerverpakkingen van de pompoenpitpasta. Dat zijn namelijk kleine schelpjes. Officieel hoor je ook geen schelpjes voor dit gerecht te gebruiken, maar het komt al meer in de buurt dan de courgette en knolselderij spaghetti! Eindelijk kon ik mijn favoriete jeugdgerecht, dat ik al 2 jaar niet meer heb gegeten, weer maken! Ik zal hieronder het recept delen. De smaak en structuur van de Paleo2Go pasta verschilt uiteraard wel wat met de tarwepasta of andere glutenvrije varianten gemaakt van granen. Het lijkt me lastig om dit exact na te boosten. In ieder geval vond ik de pompoenpit schelpenpasta lekker! En ook mijn kinderen waren er blij mee. We probeerde ook de maanzaadtagliatelle uit  (met een ander recept). Die was ook wel lekker. Toch was de smaak wel wat overheersender. De pompoenpitpasta was wat neutraler van smaak. In een pasta gerecht moet namelijk vooral de saus de smaak bepalen, en de pasta is de drager ervan. Verder vond ik het jammer dat de tagliatelle niet heel zijn maar korte stukjes, waardoor het eigenlijk ook geen tagliatelle meer is, en lijkt het eerder op een kleinere versie van de maltagliati. Hoe dan ook, ik vond beide soorten veel vullender dan de reguliere pasta van vroeger! Ik heb geen dip ervaren na het eten van de pasta, wat ik toch wel prettig vind. 🙂 Mijn voorkeur gaat in ieder geval duidelijk uit naar de pompoenpitpasta. Hopelijk komt deze binnenkort ook in het assortiment!*

(*update: inmiddels zijn de pompoenpitpasta schelpjes ook te koop!)

Ingrediënten voor de Pasta met doperwten (voor 4 personen)

 • 125 gram biologische spekjes zonder troep
 • 1 uitje (gesnipperd)
 • 250 ml bottenbouillon
 • 200 ml water
 • 1 pak diepvries doperwten (450 gram)
 • scheut olijfolie extra vergine
 • Keltisch zeezout en peper naar smaak
 • Paleo pasta (ongeveer 50 to 75 gram gedroogde pasta per persoon)
 • Serveer met edelgistvlokken of geraspte rauwmelkse Parmigiano Reggiano

Bereiding

 • Verwarm in een pan de olijfolie. Voeg de spekjes toe en fruit ze een paar minuten.
 • Voeg vervolgens het gesnippert uitje toe en bak een paar minuten mee.
 • Voeg de diepvriesdoperwten toe, roer het even door elkaar.
 • Voeg de bouillon en water toe en breng het aan de kook.
 • Laat de saus 15 minuten koken.
 • Breng op smaak met wat Keltisch zeezout en gemalen zwarte peper.
 • Zet een pan met water en wat zeezout op, breng deze aan de kook en bereid de pasta volgens aanwijzing op verpakking. De Paleo2Go pasta was in ongeveer 5 minuten beetgaar.
 • Giet de pasta af, verdeel ze over de bordjes en schep er de doperwtensaus overheen.
 • Serveer met edelgistvlokken (of geraspte rauwmelkse Parmigiano Reggiano).

 Ik heb voor dit artikel géén producten gekregen of geld ontvangen. Ik heb de producten zelf besteld, en besloot er wat aandacht aan te geven, uit enthousiasme.

pasta-met-doperwten-en-spekjes-paleo-1

pasta-met-doperwtjes-en-spekjes-3

paleo-2-go-pasta-1

paleo-2-go-pasta-2

Tags: , , , , , ,

Reactie 4 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens

 1. Hebben, hebben, hebben! Ik mis ook pasta, is toch anders inderdaad dan knolselderij of courgette.
  Alleen denk ik dat het voor mij minder uit maakt welke pasta, in de tijd voor ik paleo at gebruikte ik penne bij elke saus en mijn moeder gebruikte standaard elleboogjes macaroni, haha.
  Maar wij zijn dan ook geen Italianen en/of kenners. Vind het altijd leuk om de fijne en kritische tips over Italiaanse gerechten van jou te lezen. 🙂

  • Hahaha ja klopt, de meesten zullen niet zo kritisch zijn als ik als het om Italiaans eten gaat 😉

 2. Lieve Paleo familie,

  Vind je recepten fantastisch.
  Helaas kan ik nergens die Paleo schelpjes paste kopen.
  Of weet jij nog een adresje?

  Lieve groetjes,Gerry