Pakjesavond Paleo style

Eindelijk, Sinterklaas en zijn aanhang is weer vertrokken… 3 weken vind ik eigenlijk veel te lang duren. Vroeger, je weet wel, toen wij kind waren, duurde het volgens mij maar 2 weken… wie heeft besloten dat het er 3 moesten worden? 😉 Maar goed, de kinderen hebben het wel enorm naar hun zin gehad, maar het was tegelijkertijd wel erg spannend voor ze.

Vrijdag 4 december had dochterlief Sinterklaasviering op school en mijn zoontje had de viering op de peuterspeelzaal. Daarna hadden ze nog een gezamenlijke viering die georganiseerd werd via de overblijfclub. Dat was een behoorlijk intensieve en drukke dag voor ze. 5 december bleven we dan ook rustig thuis en manlief ging dit keer alleen de ronde boodschappen doen. Rond een uur of 5 kwam mijn vader met zijn vriendin. Ze waren gearriveerd uit Duitsland, speciaal voor pakjesavond.

Paleo diner op pakjesavond

Zelf had ik 5 december geen goede dag. Ik was echt doodmoe, dus ik besloot het qua eten simpel te houden. We gingen tafelgrillen. Manlief maakte mini hamburgertjes en had worstjes van o.a. Brandt en Levie gekocht. Ik maakte daar dan een grote schaal gewokte groente bij. Verder serveerde ik kippensoep die ik de dag ervoor had gemaakt en maakte op het laatste moment nog gevulde eieren. Wat zoetigheid betreft, maakte ik in het begin van de middag de kruidnoten cheesecake. Daar hebben we dag erna ook nog heerlijk van gesnoept. Dat recept is echt een blijvertje wat mij betreft. 🙂 Als toetje maakte ik gevulde peer met speculaasroom, een recept van Oerspronkelijk. Ik maakte het wel iets anders: de peren gingen gehalveerd de oven in. Nadat ze mooi gaar waren, vulde ik het met de cashew-speculaasroom. Heerlijk. 🙂

pakjesavond

Met de klok mee: tafelgrillen met zelfgemaakte mini hamburgers en Brandt & Levie worstjes (we hebben ze zelf wat kleiner gesneden); de Kruidnotencheesecake voor bij de koffie; toetje van gebakken peer met cashew-speculaasroom.

De cadeautjes: mix van duurzaam, nuttig en minder goed

Zelf besloten we het niet te bond te maken wat betreft de hoeveelheid cadeaus (en het budget). Wijzelf kochten voor elk een coöperatief spel van Zonnespel. Elk spel kostte 16 Euro, gevonden in de Groene Passage. Dit is iets goedkoper dan de online prijzen die rond de 20 Euro per spel liggen. Ik had al eens eerder over deze samenwerkingspellen geschreven, hoe benieuwd ik ernaar ben. Sinterklaas was dan eindelijk de gelegenheid om ze allebei zo’n spel cadeau te doen. Mijn zoontje van 3 kreeg ‘Oogsttijd‘ en mijn dochter van 6 kreeg ‘Max de Kat‘. We hebben ze de volgende dag gelijk uitgeprobeerd, en het zijn echt hele leuke spellen. Manlief opperde gelijk dat we met de tijd meer van dit soort spelletjes moeten aanschaffen. Je wordt gezamenlijk gedwongen elkaar te helpen en beslissingen te nemen om het spel samen te kunnen winnen.

zonnespel-2

Oogsttijd spelen met een beker warme Paleo chocolademelk

Tweedehands petje

Verder kreeg dochterlief van ons nog een Frozen pluche pop van Elsa (voor 8 Euro in de aanbieding bij de AH enkele weken terug). Dochterlief is een Frozen fanaat, en hoewel ik die producten verre van ideaal, duurzaam en gezond vind, weet ik wel dat ik haar er heel blij mee zou maken. Mijn zoontje kreeg van ons nog een stoer hoedje van 5 euro, gevonden in een tweedehands winkel (dat was dan wel weer lekker duurzaam). Mijn zoon houdt enorm van hoofddeksels. Hoeden, petjes, hij vindt ze geweldig. Zo hadden we per kind gemiddeld 22,50 uitgegeven (in totaal dus 45 Euro voor allebei) wat we heel schappelijk vonden.

luca-en-zn-hoedje-copy

Het hoedje van de tweedehandswinkel. Gevonden bij Qmoi, aan de Goudsesingel, Rotterdam

Pyjama’s van biologisch katoen

frozen-jurk

De Frozen jurk

Mijn vader had ook nog gevraagd om een verlanglijstje van de kinderen. Zo kregen ze nog heel wat cadeautjes erbij, meer dan we in eerste instantie eigenlijk hadden afgesproken. 😉 Ze kregen allebei nog twee pyjama’s van biologisch katoen (waar ik specifiek om had gevraagd). Een setje van het Duitse merk Alana (huismerk van de Duitse drogisterij DM – een soort van Kruidvat/Etos) en een setje van het Duitse merk Tchibo. Daarnaast kregen nog best veel spulletjes: Zoals kleurboeken, stiften, Frozen speelgoed, waaronder een Frozen jurk voor dochterlief. Zodra ze die jurk zag werd ze bijna hysterisch! Jammer genoeg is het wel allemaal van polyester… Wanneer zou Disney ook biologisch katoen gaan invoeren voor hun producten? 😉 In totaal waren het in ieder geval meer cadeaus dan ik had gedacht en verwacht. De kinderen vonden dat daarentegen helemaal niet erg. 😉 ‘Dank u wel Sinterklaasje, tot volgend jaar!’

bio-pyjama

Pyjama’s van biologisch katoen. De eerste twee zijn van Tchibo, de derde is van Alana)

Tags: , , , ,

Reactie 1 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens

  1. Pingback: Duurzame en gifvrije kerstcadeautjes voor kinderen | Paleo Familie