Pastinaak/appel rösti voor het ontbijt (Paleo, glutenvrij, suikervrij)

Ken je dat? Je wilt een recept volgen en uiteindelijk maak je een totaal ander recept. Dit overkomt mij best wel vaak, want ik ben slecht in het precies volgen van recepten. 😉 In dit geval wou ik een recept testen uit het nieuwe boek van Marinka ‘Eet Paleo in 7 stappen‘ (de pastinaak koekjes). Maar uiteindelijk werd het totaal iets nieuws. De kinderen waren behoorlijk enthousiast, dus het recept moest maar online komen. 🙂 Ondertussen moet ik een nieuw recept uit Marinka’s boek zoeken voor de review en vooral niet weer gaan afwijken. 😉

Wie kent de rösti’s uit zwitserland? Soort van aardappel koekjes die normaal gesproken door Zwitserse boeren bij het ontbijt gegeten werd. Dit recept heeft qua vorm er wel wat van weg, alleen bestaat het uit geraspte appel en geraspte pastinaak. Daardoor zijn de koekjes wat zoetig. Perfect voor het ontbijt, als je het mij vraagt. Het recept is voor 18 rosti’s. Het is lekker veel, zodat je een paar dagen ervan kan ontbijten.

Ingrediënten voor 18 rosti’s

  • 300 gram pastinaak
  • 2 appels
  • 2 handen rozijnen
  • 5 eieren
  • 2 theelepels ceylon kaneel
  • 3 eetlepels arrowroot
  • 1 eetlepel kokosmeel
  • 2 eetlepels ghee

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Smelt de ghee en laat het wat afkoelen.
  • Schil de pastinaak, en ontdoe de appels van hun klokhuis. Ik schil de appels overigens niet, maar je bent vrij dat wel te doen.
  • Rasp de pastinaak en appels. Ik heb dit voor het gemak en snelheid in de Magimix (keukenmachine met een rasp functie) gedaan.
  • Klop de eieren los met de arrowroot, gesmolten ghee, kokosmeel en kaneel.
  • Voeg de geraspte appels en pastinaak toe en de rozijnen. roer alles goed door elkaar.
  • Bekleed twee bakplaten met bakpapier.
  • Kneed met je handen bollen (ter grootte van een ping pong bal) en druk ze plat op het bakplaat, om zo ronde koekjes te vormen. Herhaal dit tot alles op is.
  • Doe ze in de oven, en bak ze tot de pastinaak/appel rösti’s goudbruin en stevig zijn geworden. Dit is ongeveer een half uur per bakplaat. Laat ze wat afkoelen en serveer ze lauwwarm.

appel-pastinaak-rosti's-1

appel-pastinaak-rosti-1

Tags: , , , , ,

Reactie 2 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens

  1. Wat een leuk recept! Maar ik heb toch een vraagje.
    Zou ik de arrowroot kunnen vervangen door tapioca?

    • Ja, kan je makkelijk met elkaar vervangen! 🙂