Zeewierchips / norichips voor de hartige trek (Paleo, glutenvrij, suikervrij)

Mijn kinderen en ik worden serieus wild van zeewierchips (of eigenlijk zijn het Nori chips). Mijn man is eigenlijk de enige hier thuis die er helemaal niks van hebben. Maar mijn kinderen en ik blijven er van eten als het op tafel staat, en het is in mum van tijd op. Deze zeewier chips zijn knapperig, licht ziltig en lekker hartig. Ik vind ze misschien zelfs lekkerder dan de aardappelchips. 🙂 Ze zijn ook nog eens makkelijk en snel te maken. Dat is handig wanneer de lekkere trek ineens de kop op steekt.

Via iHerb ontdekte ik vorig jaar Seasnax. Een zeewier snackje van geroosterd zeewier, olijfolie en zeezout. Het viel meteen in de smaak bij mij en de kinderen. Ik zocht hier in Nederland naar iets soortgelijks maar ik vond in de toko alleen varianten met smaakversterkers en in de bio winkel alleen maar een duur variant met voornamelijk zonnebloemolie (zelfs als er groot ‘met olijfolie’ op stond). Om het nou elke keer uit de VS te laten komen, vond ik wat prijzig, en zo moeilijk moest het toch niet zijn om het na te maken. Uiteindelijk kwam ik er achter dat de oven niet werkte. Ze werden wel lekker, maar niet knapperig. Mijn gietijzeren koekenpan bleek de oplossing.

Ingrediënten voor een kommetje

  • Half pakje Sushi (zeewier) vellen (ook wel nori vellen genoemd). Te vinden in de meeste supermarkten, natuurvoedingswinkels en toko’s (Ik gebruikte een half pakje van 20 gram).
  • Olijfolie extra vergine (een scheut)
  • Fijn Keltisch zeezout (niet al te veel)

Bereiding

  • Verwarm in een koekjenpan een scheut olijfolie op een middelmatig vuurtje.
  • Knip met een schaar de sushivellen in rechthoekjes. Om het proces te versnellen, leg je een aantal vellen nori op elkaar, en zo knip je in een keer veel stroken (en uit die stroken weer rechthoekjes).
  • Verspreid de rechthoekjes zeewier in de pan.
  • Rooster ze al omscheppend in 4 à 5 minuten tot ze knapperig worden. Blijf aandachtig alles omscheppen want ze verbranden anders snel.
  • Zet het vuur uit, bestrooi het een beetje met fijn Keltisch zeezout (met een beetje kom je een heel eind), en mix de zeewier chips tot de zeezout goed verdeeld is.
  • Laat het even afkoelen en serveer in een kommetje.

zeewier-chips-(nori-chips)

zeewier-chips-(nori-chips)2

Tags: ,

Reactie 0 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens