Italiaanse Jachtschotel met kip uit de slowcooker (Paleo, glutenvrij, suikervrij, zuivelvrij)

Pollo alla cacciatora. Een Italiaanse jachtschotel met kip, tomaten en rode wijn. Een heerlijk gerecht, vooral de versie van Jamie Oliver, uit zijn kookboek ‘Jamie’s Italië‘ is verrukkelijk. Ik kocht dat kookboek in 2008, toen ik net op mezelf woonde. Dit gerecht was het eerste wat ik eruit maakte voor vrienden, op mijn 25e verjaardag. Iedereen was lyrisch en sommigen hebben het er nog steeds over.

Inmiddels ben ik 30 en een beetje, maar ik maakte de pollo alla cacciatora niet meer zo vaak omdat Jamie’s versie veel tijd kost. Wel ben ik een slowcooker en wat kookervaring rijker en ik besloot vorige week het recept te versimpelen, zonder dat er aan smaak ingeboet wordt. Je doet de ingrediënten voor de jachtschotel ’s ochtends of ’s avonds in de slowcooker en je hebt er geen omkijken maar naar. Zo simpel is het.

Een slowcooker maakt het leven echt zo veel makkelijker en is de investering dubbel en dwars waard. Ik had geen budget voor de echte Crockpot en kocht de onbekendere merk Bartscher en betaalde slechts 50 Euro voor een pan van 6 liter. Ik heb er nog steeds geen spijt van.

Ingrediënten

  • 1 grote kip in stukken gehakt (tip: laat dat door de poelier doen)
  • Flinke scheut olijfolie
  • 1 volle glas droge biologische wijn
  • 1 fles gezeefde tomaten (passata di pomodori) met een inhoud van zo’n 680 ml
  • 6 ansjofisfilets in olie
  • Kalamata olijven zonder pit (zo’n 20 à 25 stuks)
  • 3 takjes rozemarijn
  • 6 laurierbladeren
  • 2 grote tenen knoflook (of 3 kleine)
  • Keltisch zeezout en gemalen zwarte peper

Bereiding

  • Snipper de knoflook.
  • Verwarm een steelpan met een flinke olijfolie en fruit de knoflook geel / goudbruin.
  • Doe de knoflook met de olijfolie in de slowcooker.
  • Snij de olijven in plakjes.
  • Snij de ansjovisfilets in kleine stukjes.
  • Doe de glas rode wijn samen met de passata (gezeefde tomaten) in de slowcooker.
  • Doe er ansjovisfilets en olijven bij en roer alles een beetje door elkaar.
  • Leg de stukken kip in de tomaten/wijnsaus.
  • Leg de rozemarijntakjes en laurierblaadjes erbij.
  • Bestrooi het geheel met Keltisch zeezout (niet te veel) en wat gemalen zwarte peper.
  • Zet de slowcooker op de laagste stand.
  • Laat de slowcooker zo’n 7 à 8 uur staan.
  • Verwijder daarna de rozemarijntakjes en de laurierblaadjes en serveer.

Italiaanse-jachtschotel-met-kip1

 

Tags: , , , , , ,

Reactie 2 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens

  1. Klinkt erg lekker. Ga ik zeker eens proberen. Ik heb een crockpot maar doe er te weinig mee.
    Laat je een hele kip met bot en al in stukken hakken?

    • Hoi Annet, inderdaad, met bot en al 🙂 Groetjes, Diana