Paleo mama: Wie wordt de volgende?

Vorige week introduceerde ik een nieuwe rubriek op Paleofamilie: ‘Paleo Mama‘. Elke woensdag hoop ik een Paleo mama (of papa) aan het woord te laten over hun Paleo leefstijl in het dagelijkse leven, met het hele gezin. Daar ben ik zelf altijd wel erg nieuwsgierig naar en ik weet dat er vele mama’s met mij zijn. Zodoende deelde vorige week Claudia haar verhaal. Het idee voor deze rubriek en Claudia’s verhaal werden enthousiast ontvangen.

Alleen… nu is het woensdag, maar zoals je ziet, is er geen nieuwe mama aan het woord. Ondanks de enthousiaste reacties zijn er helaas nog geen nieuwe aanmeldingen binnen gekomen. Maar we (ik en vele lezers met mij) willen graag over jou lezen! Als je je trouwens afvraagt wat al die repen Tony’s ermee te maken hebben die je op de foto ziet hierboven, lees dan vooral verder. 🙂

Wat is jullie verhaal?

  • Eet je gezin mee volledig Paleo, of sta je als mama er nog alleen voor. Willen je man en kinderen er (nog) niks van weten of was iedereen gelijk om?
  • Hoe ga je om met opmerkingen uit jullie omgeving? Zijn ze positief of krijgen jullie juist veel kritiek te verduren?
  • Wat eet je kind zoal op school?
  • Hoe ziet jullie versie van Paleo eruit?
  • Zijn jullie heel strikt daarin, of juist niet?
  • Waar loop je nog tegenaan?
  • Heb je baat bij Paleo?
  • Heb je nuttige tips te delen?

Ik zoek niet alleen de succesverhalen

Er is wat dat betreft geen goed of fout en niemand is beter dan de ander. Zoals je ziet zoek ik echt niet enkel en alleen de succesverhalen van het perfecte Paleo gezin. Wanneer heeft iemand het trouwens helemaal voor elkaar? Zelf loop ik weleens tegen strubbelingen aan en moet hier ook proberen een weg in te vinden. Soms moet ik vechten tegen de verleiding om niet een hele reep Tony’s naar binnen te werken. Er zijn dagen dat ik niet zonder mijn kopje koffie met melk kan, hoewel ik weet dat ik het zou moeten laten staan. Ook mijn kinderen vinden weleens mijn gerechten niet te pruimen. Als ze kunnen kiezen tussen een gezond stoofpotje met wat vlees en veel groente, eten ze toch echt liever patat of pizza en laten ze dat duidelijk aan tafel merken. 😉 Ook krijg ik momenteel met moeite de kilootjes eraf die ik er in het voorjaar aan kreeg en hoewel het zo veel beter met me gaat qua gezondheid, zijn er dagen dat het weer minder gaat. Betekent dan dat ik niet hier op mijn blog over Paleo mag schrijven en anderen mag inspireren een gezondere levensstijl aan te gaan?

Ik wil juist een goed beeld van de realiteit weergeven. Niets is frustrerender dan naar foto’s te kijken van een Paleo’er (op instagram bijvoorbeeld), waarbij het lijkt dat hij/zij nooit eens de fout in gaat of weleens de teugels laat vieren. Dat soort accounts zorgen ervoor dat je minder goed over jezelf gaat voelen. Iedereen heeft een eigen unieke verhaal en ik wil ze graag lezen en delen, zodat we van elkaar kunnen leren en elkaar kunnen inspireren. Als het wel helemaal voor je gevoel goed gaat en je wilt dat delen, dan is dat natuurlijk ook harstikke leuk! Dus mama’s kom maar op en help mij de woensdagen te vullen met jullie inspirerende verhalen. 🙂

Lijkt het je leuk om deel te nemen aan Paleo mama, stuur dan een mailtje naar mail@paleofamilie.nl

2015-03-26-08

Tags:

Reactie 0 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens