Omelet met hotdogs, tomaten en dille (Paleo, suikervrij, zuivelvrij, glutenvrij)

Het is zondagochtend en ik had ontzettende trek. Ik had totaal geen zin in een zoet ontbijtje (wat meestal gebruikelijk is op de zondagochtend). Zeker niet na alle zoet-geweld van de dag ervoor, de intocht van Sinterklaas. De kinderen aten de pompoenpudding ’s ochtends bij het onbijt, ’s middags bracht Simone heerlijk zelfgebakken pepernoten mee, bij de lunch aten we speculaaspannenkoeken en de kinderen kregen een pure chocoladeletter van Tony’s in hun schoentje. Tijd voor iets stevigs en hartigs dus.

Dit is echt een mega simpel ontbijtje met maar weinig ingrediënten dat in een kwartier klaar is. Kan ook prima als lunch gegeten worden.

Ingrediënten

  • 6 biologische eieren
  • 3 hotdogs van goede kwaliteit zonder e-nummers en gluten (zoals Brandt en Levie)
  • 2 tomaten
  • Snufje gedroogde dille
  • Zwarte peper en Keltisch zeezout naar smaak
  • Scheutje olijfolie (extra vergine)
  • Handig: een ovenvaste pan (zoals gietijzer)

Bereiding

    • Verwarm de oven voor op 200 graden.
    • Snij de hotdogs in plakjes.
    • Snij de tomaten in stukjes en verwijder de zaadjes.
    • Verwarm in een ovenvaste pan de olijfolie.
    • Fruit daarin enkele minuten de hotdogs en tomaten.
    • Klop de eieren los en voeg wat dille toe en peper en zout naar smaak.
    • Giet het eimengsel over de hotdog en tomaten in de pan.
    • Bak het enkele minuten tot de onderkant gaar is.
    • Wanneer de onderkant gaar is, haal dan de pan van het vuur en schuif het in het midden van de voorverwarmde oven. Bak tot de bovenkant mooi goudbruin is geworden (dit duurt ongeveer 5 minuten).
    • Serveer direct. Lekker met schijfjes avocado en komkommer.

omelet-met-hotdogs,-tomaten-en-dille

Tags: , , , , , ,

Reactie 0 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens