De lekkerste Paleo Sinterklaas recepten!

Sinterklaas en Paleo kunnen heel goed samen gaan! Dat bewijst de hoeveelheid lekkere graanvrije recepten die op het web circuleren. Ik heb een aantal lekkere Paleo Sinterklaasrecepten voor je verzameld in dit overzicht! Dit gaat een lekker sinterklaasfeest worden, al zeg ik het zelf. 🙂

1. Paleo kruidnoten op drie manieren

Wat is Sinterklaas zonder kruidnoten (pepernoten)? Juist ja, dat is haast niet voor te stellen. Gelukkig heeft EetPaleo een ‘foolproof’ recept op haar website staan (met kastanjemeel, amandelmeel en arrowroot). Deze heerlijke kruidnoten heb ik vorig jaar een aantal keer gemaakt, en werden zelfs lekker gevonden door de niet-Paleo-eters. Klik hier voor het recept. paleo-pepernoten-van-eetpaleo

Met enkel amandelmeel kun je volgens Paleo made simple en Dayenne’s Foodblog ook lekkere pepernoten maken. Zie hier voor het recept van Paleo made simple. Wie een Ei-vrij recept zoekt voor pepernoten kan terecht op Dayenne’s Foodblog waar je een recept kan vinden zonder ei. Voor ieder wat wils dus! Klik hier voor het recept van Dayenne’s Foodblogpepernoten-van-amandelmeel-van-paleomadesimple-en-dayennefoodblog

2. Wat dacht je van ‘rauwe’ kruidnoten?

Jouw Fabriek heeft een ‘rauwe’  variant van de kruidnootjes bedacht. Enkel gezoet met medjooldadels en je hoeft ze niet te bakken, lekker snel dus! Klik hier voor het recept. rauwe-kruidnoten-van-jouw-fabriek

3. Bonbons met speculaasvulling

Een lekker gevuld bonbonnetje met speculaas is natuurlijk ook nooit weg. Dit recept is gegarandeerd een succes. Klik hier voor het recept. chocoladeballetjes-speculaas-header

4. Zelf speculaaskruidenmengsel samenstellen

Fit dankzij voeding laat zien hoe je makkelijk zelf een lekkere speculaaskruidenmengsel kan maken. Klik hier voor het recept. speculaas-kruiden-van-fit-dankzij-voeding

5. Amandelspijs gezoet met abrikozen

Ik ben dol op amandelspijs, zeker als deze gezoet is met abrikoos. Dit is een lekkere fris-zoete variant. Klik hier voor het recept. amandelspijsheader

6. Pompoen Speculaas taart

De pompoen speculaastaart van Pure Food Coaching klinkt geniaal en is volgens mij verrukkelijk. 🙂 Klik hier voor het recept. pompoen-speculaas-taart

7. Gevulde speculaas op twee manieren!

Gevulde speculaas mag natuurlijk ook niet ontbreken op de meest gezellige avond van het jaar. Op EetPaleo staat er een heerlijke Paleo variant gezoet met kokosbloesemsuiker. Klik hier voor het recept. gevulde-speculaas-eetpaleo

Eat Pure love heeft ook een lekkere Paleo variant van de geliefde gevulde speculaas, die gezoet is met dadels en abrikozen. Mirjam geeft ook een optie om te mengen met havermeel, maar dat is dan weer niet Paleo, dus daar moet je even overheen lezen. 😉 Klik hier voor het recept. gevuld-speculaas4

8. Paleo speculaasjes

De paleo kastanje speculaasjes van Oerspronkelijk zien er hartstikke leuk uit! Een leuke manier om kastanjes in een recept te verwerken. 🙂 Klik hier voor het recept. paleo-speculaas-van-oerspronkelijk

9. Smeuïge speculaascake met romige topping

Deze cake is echt ontzettend lekker (al zeg ik het zelf). Smeuïg en romig, gewoon perfect. 🙂 En enkel gezoet met dadels (alleen in de topping zit een klein beetje honing). Dit recept moet je aankomende Sinterklaasperiode minstens 1 keer maken. Klik hier voor het recept.IMG_0091-copy

10. Speculaasmuffins met wortel

Verantwoorde muffins, enkel gezoet met abrikozen en met groente erin verwerkt. Beter kan het volgens mij niet, en ook nog eens lekker. Dit recept is te vinden op VoedZo. Klik hier voor het recept. speculaasmuffins-met-wortel-van-voedzo

11. Amandel speculaas smoothie

Een heerlijk speculaas drankje gaat er natuurlijk ook altijd in. Wat dacht je van de amandel speculaas smoothie van Lekker eten met Linda? Zie hier voor het recept. amandel-speculaas-smoothie-2

12. Speculaas peren cake

Foodquotes heeft een heerlijke speculaas peren cake recept. Met al die sappige peren die nu in het seizoen zijn, ga ik deze vast en zeker maken. Klik hier voor het recept. speculaas-peren-cake-van-foodquotes

13. Pannenkoeken met pepernotensmaak

Dit lijkt me een heerlijk Sinterklaas ontbijtje. Fit dankzij voeding creëerde deze Pannenkoeken van kastanjemeel, met pepernotensmaak! Deze gaan mijn kinderen vast geweldig vinden. Klik hier voor het recept. pannenkoeken-met-pepernotensmaak-van-fitdankzijvoeding

Met al deze recepten is er bijna geen smoes meer om buitensporig te zondigen aankomende Sinterklaasperiode. 🙂 Alhoewel dit uiteraard ook onder categorie ‘snoepen’ valt maar dat is bijna niet te vermijden zo rondom de feestdagen. Welke recepten gaan jullie uitproberen?

Tags:

Reactie 1 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens

  1. Pingback: Hier vind je gezonde Sinterklaasrecepten - Ouders van nature