Paleo worstenbroodje (paleo, glutenvrij, suikervrij, zuivelvrij)

Bij de Marqt op de Binnenrotte (Rotterdam) kun je biologische hotdogs kopen van Brandt en Levie die helemaal Paleo proef zijn (zonder gluten, e-nummers, geraffineerde suiker en zuivel). Ze zijn ontzettend lekker, maar met broodje is het natuurlijk nog net wat lekkerder. 🙂 Ik ging aan de slag met het cassavedeeg (origineel idee van Predominantly Paleo). Met de cassavedeeg kun je meerdere dingen maken, zoals de allerlekkerste Paleo pizza ooit, en ik probeerde het nu ook uit met de worstenbroodjes. Ik had twee pogingen nodig om het goed te krijgen, en ze zijn echt ontzettend lekker. Helemaal goedgekeurd door man en kinderen.

Ingrediënten voor 6 worstenbroodjes

  • 400 gram schoongemaakte cassave (ik gebruikte de diepvries variant, die zijn al schoongemaakt).
  • 6 hotdogs (Brandt en Levie)
  • 1 eetlepel ghee (of roomboter of palmvet)
  • 1 halve theelepel fijn Himalaya zout of Keltisch zeezout.
  • Tapiocameel of arrowroot voor het bestuiven

Bereiding

  • Breng een grote pan met water aan de kook en kook daarin de cassave gaar. Wanneer het zacht genoeg is dat je er met een vork in kan prikken, is het klaar. Dit is meestal na zo’n 25 minuten.
  • Giet de cassave af en laat het goed uitlekken en wat afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Smelt wat ghee (of roomboter of palmvet) in een pannetje.
  • Doe de gekookte cassave, gesmolten ghee en het zout in de keukenmachine.
  • Laat de machine draaien tot de cassave goed gepureerd is, en tot er een deegbal ontstaat.
  • Controleer het deeg op harde stukjes en haal die eruit als ze er zijn.
  • Leg op de werkplek een velletje bakpapier neer en leg daar het deeg op.
  • Bestuif het deeg met wat arrowroot of tapiocameel en rol het uit met een deegroller. Als het deeg nog te kleverig blijft, bestuif dan nog met wat extra arrowroot of tapiocameel.
  • Rol het deeg zo dun mogelijk uit, ongeveer 2 mm dik. Als het deeg te dik is krijg je namelijk raar gevormde broodjes zoals bij mijn eerste poging. Zorg ervoor dat de breedte iets minder is dan de hotdog (die zou wat uit moeten steken als je het erop legt).
  • Leg de hotdog op het deeg en rol met hotdog en al het deeg er voorzichtig omheen, totdat de hotdog bedekt is met het deeg. Je kan de bakpapier als hulpmiddeltje gebruiken bij het rollen. Kneed de uiteinden van het deeg een beetje aan elkaar zodat het deeg goed om de hotdog heen blijft zitten.
  • Herhaal hetzelfde met de overige 5 hotdogs.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg daar de hotdogs op. Laat minstens 2 cm ruimte tussen de worsten.
  • Doe de bakplaat in het midden van de oven en bak de worstenbroodjes zo’n 40 minuten, tot ze gelig/goudbruin zijn geworden.
  • Laat de worstenbroodjes wat afkoelen en eet smakelijk!
  • Serveer met (zelfgemaakte) ketchup en een frisse salade. 🙂

worstenbroodjes1 worstenbroodje-luca1 worstenbroodjes-luca2 worstenbroodje-luca3

Tags: , , , , ,

Reactie 0 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens