Pompoen – sinaasappelcake (paleo, glutenvrij, suikervrij, zuivelvrij)

Vandaag weer tijd voor een recept met pompoen. Enkele weken terug heb ik er kilo’s van gekocht omdat ze in de aanbieding waren, dus we gaan de komende week hier thuis veel pompoen eten. 🙂 Voor het weekend bakte ik deze lekkere smeuïge pompoen – sinaasappelcake. De combinatie pompoen-sinaasappel zag ik in de Allerhande staan en het leek me lekker een om Paleo variant ervan te creëren.

Ingrediënten

  • 100 gram arrowroot
  • 40 gram kokosmeel
  • 1 sinaasappel (sap en rasp)
  • 100 gram gekookte, gepureerde pompoen
  • 4 eieren
  • 70 gram kokosolie
  • 80 gram palm- of kokosbloesemsuiker
  • 1 halve theelepel vanillepoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 mespuntje kardemon
  • snufje keltisch zeezout
  • 1 theelepel baking soda (natriumbicarbonaat/zuiveringszout)
  • 1 eetlepel appelazijn
  • Handje pecannoten voor decoratie

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Smelt de kokosolie en laat het even afkoelen.
  • Rasp de schil van de sinaasappel.
  • Pers de sinaasappel uit en vang de sap op in een kom.
  • Doe alle ingrediënten (op de pecannoten na) in de keukenmachine en mix tot er een glad beslag ontstaat.
  • Bekleed een cakevorm met wat bakpapier en giet er het beslag in.
  • Leg voorzichtig de pecannootjes op het cakebeslag.
  • Bak de cake 45 minuten in de oven. Controleer na de baktijd met een satéprikker of de cake gaar is. Als het prikkertje er droog uit komt, is de cake klaar. Zo niet, verleng de baktijd.
  • Laat de cake afkoelen.

pompoen-sinaassappel-cake2

pompoen-sinaassappel-cake1

Tags: , , , ,

Reactie 0 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens