Pompoenlatte (Paleo, zuivelvrij, suikervrij, glutenvrij, lactosevrij)

Het zal jullie vast niet zijn onopgemerkt zijn gebleven. Het pompoenseizoen is weer geopend. Laatst waren ze in mijn natuurvoedingssupermarkt slechts 99 cent per kilo, dus toen heb ik flink ingeslagen. Ik heb ze vervolgens in de oven geroosterd (met schil en al), daarna de pitjes weggeschraapt, alles gepureerd en tenslotte in porties ingevroren. Wij kunnen nu wel even vooruit. 🙂 Je kan met pompoen werkelijk alle kanten mee uit: in hartige gerechten, in zoete gerechten, en het is zelfs lekker in je koffie. 🙂 Probeer deze pompoenlatte eens uit op een gure, natte herfstdag!

Als je de koffie weglaat, is het ook een lekker drankje voor kinderen! 

Ingrediënten voor 1 grote mok

  • 250 ml heet (aan de kook gebrachte) water
  • 75 ml kokosmelk
  • 50 ml warme espresso
  • 1 flinke eetlepel pompoenpurree
  • 1 theelepel gemalen kaneel
  • 2 theelepels ongezoete cacaopoeder
  • Optioneel: 1 à 2 medjooldadels of 1 eetlepel ahornsiroop

Bereiding

  • Zet de espresso (wij gebruiken een percolator van Bialetti om espresso te zetten)
  • Breng de water aan de kook
  • Doe alle ingredienten in de blender en mix tot een romig drankje.

pompoenlatte1

pompoenlatte2

pompoenlatte3

 

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Reactie 1 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens

  1. Pingback: Sinaasappel-pompoen marmelade