Paleo kinderfeestje

Anderhalve week geleden werd mijn dochter alweer 6 jaar! Het kinderfeestje vierden we vorige week zondag in Plaswijck Park. Vandaag deel ik hoe ik het heb aangepakt qua Paleo catering.

Ik had het mezelf niet te moeilijk gemaakt qua voorbereidingen. Ik bakte enkele cupcakes, kocht heel veel fruit, maakte Paleo pannenkoekjes en nam biologische troebele appel/perensap mee. Bijna alle genodigde kindjes waren kleuters, en ze waren erg blij met al het fruit! We hadden een hele krat vol, waarvan aan het bijna allemaal op kwam. Hieronder volgen de foto’s.

Fruit

verjaardagsfeestje-sara-4

De meeste kleinere kinderen zijn dol op fruit. Deels uit gemak, maar ook omdat het gewoon gezond is, namen we een grote krat vol met fruit mee. De appels en peren waren biologisch en die waren redelijk goedkoop (1,25 per kilo), gevonden op de tweewekelijkse oogstmarkt in Rotterdam. De mandarijnen en bananen waren niet biologisch, deels omdat we nog geen bio mandarijnen konden vinden, maar ook om de kosten een beetje laag te houden. Want tjee, een kinderfeestje kost al gauw veel geld. 😉

Pannenkoekjes

verjaardagsfeestje-sara-3

Welk kind houdt nou niet van pannenkoeken? Ik ken er bijna geen. Gelukkig is het ook goed mogelijk om Paleo pannenkoeken te maken, die niet zo duur zijn. Op de markt in Rotterdam west (waar ik de halve stad voor moest fietsen) kon ik bakbananen kopen voor 1 Euro per kilo. Ik vind deze pannenkoeken het meest lijken op de traditionele pannenkoeken met tarwe en boekweit. Ik gebruikte het recept dat ik ooit eens voor degezondemama/voedzo had geschreven. Ik gebruikte voor de hoeveelheid op de foto 3 rijpe (gele!) bakbananen en 6 eieren, en verder alles volgens het recept. 🙂 Omdat we buiten aten, en het praktisch moest zijn, rolde ik de pannenkoeken op, sneed ze in kleine hapjes en versierde ze met wat prikkers. Ze waren binnen no-time op, en ook de aanwezige ouders vonden het lekker!

Chocolade cupcakes

sara-verjaardagsfeestje

In plaats van cupcakes zou ik eigenlijk donuts maken. Maar ik kwam in tijdsnood, dus het beslag gebruikte ik om cupcakes van te maken. De basis voor deze cupcakes zijn groene bakbananen (die ik voor 1 euro per kilo had gevonden op de markt) en de pure Tony’s Chocoloneley. Het recept staat op The Paleo Mom. Dit recept is dus eigenlijk een donut recept, maar ze waren uitstekend voor cupcakes. Ik verdubbelde de ingrediënten en voegde zelf nog 100 gram kokosbloesemsuiker toe (staat niet in het recept). Het resultaat waren luchtige cupcakes die ook niet al te zoet waren!

Appelsaptap

appelsaptap

Op de eerder genoemde tweewekelijkse oogstmarkt vond ik ook de biologische appelsaptap. 5 liter voor 9,95. Misschien niet zo heel goedkoop, maar het was een succes. 🙂 Mijn kinderen gaf ik de sap aangelengd met water. Verder was er water, een moeder had voor een kan thee gezorgd en trakteerden we de ouders nog op koffie.

Al met al was het een geslaagd kinderfeestje. Ik heb niemand horen klagen dat ze iets niet lekker vonden en vooral het fruit nam gretig aftrek. Qua kosten viel het met het eten en drinken erg mee. 🙂

IMG-20151004-WA0072

Tags: , , , , , , , ,

Reactie 3 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens

  1. Wat leuk, kom dit artikel nog net op tijd tegen. Mijn zoon wordt 4 en hij wil een pannenkoekenfeestje, ga jouw recept morgen gelijk testen! En inderdaad met van die prik vlaggetjes er in ziet het er gelijk feestelijk uit! Op het kinderdagverblijf heeft hij al Brandweerman Sam fruitspiesjes getrakteerd (fruitspiesjes met alleen rood/oranje kleurig fruit in een uit karton geknutselde brandweerauto) was een groot succes!

    • Die fruit spiesjes lijken me leuk! 🙂 Veel succes met de voorbereidingen voor het feestje.

  2. Pingback: Gezondere hapjes op een kinderfeestje | Paleo Familie