Traktatie idee: gemaskerde appels (Paleo)

Het is inmiddels alweer 6 jaar geleden dat mijn dochter het levenslicht zag. Ik kan het niet geloven, de tijd vliegt voorbij! Natuurlijk moest er voor school weer een traktatie bedacht worden. Ik had geen tijd om uitgebreid zelf te bakken of om iets ingewikkelds te bedenken omdat ik zaterdag bij het Ancestral Healthy Symposium in Groningen aanwezig was.

Het moest dus iets zijn wat mijn man zelf ook kon afhandelen. 😉 Het liefst ook iets waar dochterlief bij mee kon helpen. Een vriendin van me, Simone (ze heeft een leuke blog: Fit dankzij Voeding), heeft mij het idee aangereikt, die zij op haar beurt eens op Pinterest had gezien. Vorig jaar had zij voor haar oudste zoontje Ninja Turtle Appels getrakteerd. Aangezien het nu volop appelseizoen is en er op de Buytenhof in Rhoon (vlak onder Rotterdam) appels geplukt kunnen worden, was het een leuk idee natuurlijk! Nu vond mijn dochter Ninja Turtles te jongensachtig, maar we hebben het zo gemaakt, dat ook meisjes het leuk vinden (je gooit er roze bij en het is gelijk goed). 🙂

Van Simone’s Instagram account (met toestemming gebruikt):

Instagram4

Manlief ging zaterdagochtend met de kinderen appels plukken, en zondag knutselde hij met dochterlief de traktatie in elkaar. Helemaal leuk natuurlijk dat zij voor het eerst ook echt zelf mee heeft kunnen helpen. Mijn dochters klas bevat dit jaar maar 16 kindjes, dus gelukkig viel het mee met de hoeveelheid werk. 😉

Untitled-3

Het is echt heel simpel. Je hebt nodig:

  • appels
  • vellen gekleurd papier A4 voor de maskers (Simone heeft crepepapier gebruikt, dat blijft wat strakker om de appel zitten)
  • vellen wit papier voor de ogen
  • zwarte stift of potlood om de ogen te tekenen
  • knutsellijm

Je knipt stroken in de lengte van het gekleurd papier. Je tekent de ogen open wit papier en knipt die uit. Je plakt een paar ogen op de stroken. Wikkel het om de appel, en plak de uiteinden van de strook aan elkaar vast. Herhaal tot alle appels gedaan zijn. 🙂

appelstraktatie2

appelstraktatie

 

Tags: , , ,

Reactie 1 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens

  1. Pingback: Ninja turtle appels – Traktatie | Fit dankzij voeding