10 Nederlandstalige inspirerende websites over echt eten (Paleo)

Gisteren vond de allereerste Nederlandse Ancestral Health Symposium plaats in Groningen! Een hele dag dat in het teken stond van de Paleo levensstijl (van beweging tot voeding en gezondheid) met heel veel inspirerende sprekers, waaronder als ‘toefje op de spreekwoordelijke paleotaart’, professor Tim Noakes uit Zuid-Afrika. Ik ga deze week uitgebreider in op het Ancestral Health Symposium. Voor nu wil ik graag enkele andere inspirerende Nederlandstalige Paleo bloggers onder de aandacht brengen, die er ook aanwezig waren.

Cave-A

Evelien van Cave-A blogt al enkele jaar over haar Paleo levensstijl. Van alle blogs, vind ik die van haar er tussenuit springen. Niet zozeer om de recepten, want het is niet echt een receptenblog (hoewel er wel toegangkelijke en lekkere recepten op staan), maar vooral om haar tekeningen en beschrijvingen van hoe een Paleo levensstijl er bij haar in de praktijk uit ziet. Ze doet onder ander verslag over haar project: “Een jaar lang, elke dag 10.000 stappen lopen” en inspireert zo een ieder tot meer bewegen. Een originele, heerlijke, openhartige, maar vooral bescheiden blog. Zeker de moeite waard om lekker doorheen te neuzen.

www.cave-a.blogspot.nl/

Oer-lekker eten (voorheen Candy’s Wonderland)

Het gezicht achter Oer-lekker is Candy, een Italiaanse/Vlaamse dame, wonende in Brasschaat, België. Candy is lekker eigenwijs. Ze loopt dan ook letterlijk op blote voeten (zelfs wanneer het kouder weer is) en volgt haar droom door nog in haar 40e jaren weer de studieboeken in te duiken om lerares in het basisonderwijs te kunnen worden.
Haar recepten zijn gewoonweg heerlijk. Wie op zoek is naar originele Paleo recepten met veel Italiaanse invloeden, is op haar site dan ook op het goede adres. Zelf, als half-Italiaanse, heb ik daarom veel affiniteit met haar recepten. Wacht dacht je van de heerlijke graanvrije Siciliaanse ciambelle, Paleo Tiramisù of de geweldige Ragù alla Bolognese.

www.oerlekkereten.be/

Paleo Made Simple

Susan begon meer dan 4 jaar geleden met Paleo te eten om haar IBS klachten te managen. Een paar jaar terug begon ze te bloggen over haar Paleo manier van eten, leven en bewegen. De titel zegt het al, volgens Susan is Paleo helemaal niet moeilijk. Ook Susan is gewoon lekker eerlijk en noemt zichzelf dan ook een Paleo softie. Susan doet een eerlijk verslag over hoe ze haar levensstijl in de praktijk brengt en neemt je mee in haar ontdekkingsreis van alles wat een Paleo levensstijl te bieden heeft.

www.paleomadesimple.nl

Paleo.be (voorheen Project Gezonder)

Elke’s missie is om mensen in België bekend te maken met Paleo voeding en ze te begeleiden gezonder te worden. Ze coacht dan ook lezers die hun levensstijl om willen gooien. Paleo.be is niet zozeer een persoonlijke blog maar bevat vooral veel informatie, handvatten, succesverhalen van lezers en gezonde recepten. Leuk om doorheen te ‘bladeren’.

www.paleo.be

(H)eerlijk over eten

(H)eerlijk over eten is een site dat vooral in de teken staat van het Paleo Auto-immuun protocol. Je vindt er veel AIP proof recepten en het verslag van Femke’s reis om weer gezond te worden. Inmiddels is Femke begonnen met de opleiding tot kPNI therapeute zodat ze ook anderen kan begeleiden de puzzel van hun gezondheid op te lossen door de principes van oervoeding toe te passen.

www.heerlijkovereten.blogspot.com

Evawitsel

Eva houdt met het Paleo Auto-immuunprotocol grotendeels haar auto-immuunziekte (Colitis Ulcerosa) onder controle. Omdat AIP haar echt zodanig heeft geholpen, besloot ze haar website op te starten en anderen te informeren hoe ze weer controle over hun eigen gezondheid kunnen nemen. Ze blogt niet heel regelmatig, maar de artikelen die erop staan zijn heel grondig, compleet en duidelijk. Ik was er gelijk fan van.

www.evawitsel.nl

Pillie Willy

Willy Witsel is de vader van Eva (evawitsel.nl). De appel valt in dit geval niet ver van de boom. 😉 Willy weet net als Eva ontzettend veel. Ze noemen zich allebei dan eigenlijk ook ‘een goed geïnformeerde leek‘. Willy is net als Eva (en velen met ons) uit wanhoop op zoek gegaan naar antwoorden om zelf weer gezond te worden, omdat de reguliere geneeskunde geen oplossingen kon bieden.  Zelf heeft hij de ziekte van Crohn, een vergelijkbare ziekte als Colitis (waar zijn dochter mee kampt). Zijn site wordt zeer goed bezocht en bevat zeer veel holistische informatie over allerlei aandoeningen.

www.pilliewillie.nl

Peachy Paleo

Peachy Paleo is een frisse, vrolijke en gezellige site. Eva deelt er haar toegankelijke lekkere gezonde recepten. Heerlijke soepen zoals Heldere Cantharellensoep en de übergezonde brandnetelsoep, haar geheim voor de perfecte Paleo hamburger, heerlijkheden met Rabarber, zoals Rabarber azijn, en ga zo maar door. Wie op zoek is naar veel lekkere inspiratie moet zeker Peachy Paleo in de favorieten opnemen.

www.peachypaleo.nl

Leo goes Paleo

Leonie eet net als ik Paleo met een Weston Price sausje eroverheen. We wandelen wekelijks samen op onze barefoot schoenen, en voeren dan interessante en inspirerende discussies. Haar blog bevat veel lekkere recepten, maar omdat ze momenteel niet echt weet waar ze naartoe wilt met haar blog, ligt het een beetje stil. Desondanks kun je er terecht voor lekkere recepten, zoals Paleo Magnums of de Paleo Bojo. Of bekijk de serie: “Wat eet de Professional” eens.

www.leogoespaleo.nl

De Leefstijlbijbel

De Leefstijlbijbel is niet echt een blog, maar het initiatief van kPNI therapeut Yassir van Unen. De vriendin van Yassir werd enkele jaren terug ziek en de reguliere geneeskunde deed alleen aan symptoombestreiding en bood geen oplossingen aan. Een jonge vrouw, die ineens niet meer kon werken, studeren of een sociaal leven kon onderhouden. Yassir voelde zich machteloos en hij dook het internet op, in de hoop iets te vinden wat zijn vriendin kon helpen. Hij leerde over de link tussen voeding/leefstijl en gezondheid. Het motiveerde hem om te gaan studeren voor kPNI therapeut om zijn vriendin, zichzelf (hij kwam van zijn jarenlange allergieën af) en anderen te kunnen helpen. Inmiddels is zijn vriendin weer gezond en verwachten ze zelfs hun eerste kindje. Zijn inzichten heeft hij nu gedeeld in het boek “De Leefstijlbijbel”. Hij is een crowdfunding gestart om de eerste druk te kunnen realiseren. Nog 50 exemplaren te gaan, en dan kan zijn boek naar de drukker. Wie hem wilt helpen dit te realiseren kan terecht op de site van ‘De leefstijlbijbel’!

www.deleefstijlbijbel.nl

www.praktijkvanunen.nl/blog

Tags: , , , , , , ,

Reactie 1 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens

  1. Pingback: Neerlands eerste Ancestral Health Symposium (een verslag) | Paleo Familie