Wat eet mijn dochter tussen de middag. Paleo inspiratie :)

Veel ouders vragen zich vaak af wat je je kind dan zoal mee naar school gaat geven als je paleo eet. Het is vaak zo moeilijk niet. ‘Monkey Platter’ lunchtrommels zijn bij ons vaak het antwoord. Dat betekent eigenlijk vooral veel ‘finger food’. 🙂 Het zijn 9 van de 10 keer dingen die ik makkelijk bij elkaar kan gooien, die voedzaam zijn en lekker vullen. Ik hoef er vaak (niet lang) voor in de keuken te staan, en wanneer ik wel in de keuken sta, en dingen als wraps, paleobrood of pannenkoekjes maak, dan maak ik extra veel, vries het in, zodat ze er heel wat keren van kan eten. Ter inspiratie deel ik verschillende schoollunches van mijn dochter van het afgelopen jaar. 🙂 Op de foto’s zie je het vaak niet terug, maar meestal krijgen ze na de lunch nog iets van fruit.

Vaak laat ik mijn dochter trouwens niet overblijven, maar eten we op een nabijgelegen pleintje omdat we wat mot hebben met de tussenschoolse opvang op haar school. Ze willen persé dat ze brood eet, en vaak geven ze haar niet eens de tijd om haar eten rustig op te eten.  Daar betaal je je vervolgens ook nog blauw aan (2,75 per keer). Gelukkig waren er meer ouders ontevreden en inmiddels gaan we van start met een eigen overblijf initiatief. 🙂 Op de foto’s zie je dan ook lunches die ik voor haar meenam wanneer we buiten gingen ‘picknicken’ tijdens de schoolpauze.

Wel zuivel?

Even nog een noot: mijn kindjes eten wel rauwmelkse zuivel van grasgevoerde koeien omdat ik dat een waardevolle toevoeging vind, vandaar dat je een enkele keer iets van kaas of melkkefir voorbij ziet komen. 😉

RVS lunch trommels

Zoals je ziet gebruik ik geen plastic trommels, omdat ik geen fan daarvan ben (o.a. weekmakers zoals BPA proberen we te vermijden). Ik gebruik graag de RVS trommels van TotsBots, o.a. te koop GreenJump en PuurMieke.

wpid-img_20150824_122039.jpg

Een paleo broodje gemaakt van kastanjemeel, met wat rauwe zuurkool erop, wat Remeker kaas, en een stukje worst.

wpid-img_20150316_134337.jpg

Gehaktballetjes (die waren over van het avondeten), stukjes komkommer, stukjes avocado en cherry tomaatjes.

IMG_20150108_131848

Broccoliwraps (zie hier voor het recept), besmeerd met leverworst zonder e-nummers (bijvoorbeeld van de Ekoplaza of de Marqt), komkommer, en stukjes wortel.

IMG_20150213_131205

Weer broccolie wraps 🙂 Dit maal met avocado en gekookt eitje en wat komkommer.

IMG_20150319_114406

Wat rauwmelkse kefir, stukjes zalm, komkommer, bakbanaanchipjes en avocado.

IMG_20150417_115055

Stukjes droge worst van het Mangalicahof, komkommer, wortels en wat broccoli wat over was van de avond ervoor.

IMG_20150424_075840

Een smoothie van rauwemelkkefir, in het trommeltje een gekookt eitje, bakbanaan pannenkoekje met wat appelstroop zonder suiker en roomboter, een paleo koekje wat over was van een baksessie, wat stukjes gekookte zoete aardappel, komkommer en wat rauwmelkse Remeker kaas.

IMG_20150512_075554

Een Paleo wrap uit OERsterk eten, besmeerd met leverworst en roomboter, gekookt eitje en wortels.

IMG_20150625_114150

Stukjes speklap van de avond ervoor, bakbanaan chipjes, een zure augurk, wat kiwi gold, wortel en enkele cherry tomaatjes.

IMG_20150626_081038

Komkommer, wortels, worstje, kalamata olijven, een perzik, dadels en enkele cherry tomaatjes.

IMG_20150710_133158

Augurken, wortels en kalamata olijven, ernaast nog een gekookt eitje en wat bakbanaantjes (niet op de foto).

Tags: , , , , , ,

Reactie 1 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens

  1. Wauw, lekkere dingen! Wat goed dat ze dat allemaal lusten