Key – lime avocado mousse (AIP, Paleo, glutenvrij, suikervrij, zuivelvrij)

Ik ben dol op key-lime gebakjes. Key-lime taart komt volgens mij uit Florida, vernoemd naar the Florida Keys. Ik ben zelf verder nooit in Florida geweest dus ik kan het natuurlijk niet met het ‘echte’ vergelijken, maar hoe dan ook, limoen vind ik lekker met zoet. 🙂 Ik had afgelopen weken al een aantal keer een avocado citroen mousse gemaakt, maar ik bedacht me dat ik het net zo goed ook van limoen kon maken, en ik vond dat zelfs veel lekkerder. 🙂 Ik heb het nu echt al heel wat keren gemaakt en elke keer net wat andere verhoudingen gebruikt tot ik helemaal tevreden was. 🙂 Wij aten het als ontbijt, maar dit werkt ook heel goed als dessert!

avocadomousse-met-yoghurt

Voor wie rauwmelkse zuivel eet: Deze mousse is ook erg lekker gecombineerd met wat melkkefir of rauwmelkse yoghurt. Dit was een idee van mijn dochter. Zij drinkt dagelijks rauwmelkse kefir en wou graag een scheutje over haar key-lime mousse heen. De combinatie was heel lekker! Om het helemaal (auto-immuun) Paleo te houden kun je uiteraard ook voor kokosyoghurt kiezen, dat lijkt me ook heel lekker erbij.

Ingrediënten voor 4 kleine of 2 grote porties

 • 3 eetrijpe avocado’s
 • 1 kleine rijpe banaan
 • Rasp van 1 limoen
 • Sap van 3 limoenen
 • Een eetlepel rauwe honing (of desgewenst meer of minder)
 • Optioneel: toppings zoals blauwe bessen, bramen e.d.

Bereiding

 • Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schep de vruchtvlees eruit.
 • Doe de banaan en avocado in een kom.
 • Rasp de schil van 1 limoen erboven uit.
 • Knijp vervolgens de sap van de limoenen erbij uit.
 • Voeg wat honing eventueel toe.
 • Mix alles met de staafmixer tot een romige mousse.
 • Gelijk opeten, anders gaat de avocado mousse verkleuren.
 • Serveer eventueel met wat blauwe bessen, frambozen en/of bramen en (kokos)yoghurt.

IMG_0053-copy

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Reactie 0 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens