Bevroren ananasmousse (AIP, Paleo, glutenvrij, suikervrij, zuivelvrij)

Een heerlijk dessert of gewoon tussendoor op een mooie warme dag, dan zit je met deze bevroren ananas mousse goed. Je hebt maar 2 ingrediënten nodig en een goede keukenmachine of blender. Het resultaat is deze luchtige sorbet. Ik zou zeggen, maak het zelf, en laat me weten wat je ervan vindt. 🙂

Wanneer je ananas in de keukenmachine of blender gooit, en het maalt, wordt het een hele luchtige mousse. Je zou het niet zeggen, maar je staat ervan te kijken hoe luchtig het dan wordt. Ik gebruikte zelf voor het gemak bevroren ananas stukjes uit een doosje (van AH) maar je kunt natuurlijk ook de moeite nemen om zelf een ananas te ontleden, in stukjes te snijden en in te vriezen (los van elkaar op een bakpapiertje in de vriezer voor minstens 4 uur).

Ingrediënten voor 2 porties

  • 250 gram stukjes bevroren ananas
  • 100 ml kokosmelk

Bereiding

  • Doe de bevroren ananas en kokosmelk in een goede keukenmachine of blender.
  • Blend tot er een luchtige mousse ontstaat.
  • Schep tussen het blenden door, alles even door elkaar, schraap de randen naar beneden en controleer of er nog grote stukjes ananas zijn. Herhaal dit tot er een mooie gladde egale mousse is ontstaan.
  • Serveer onmiddellijk.

Tags: , , , , , , , , , ,

Reactie 0 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens