KiBa ijslolly’s! (Paleo, AIP, glutenvrij, suikervrij, zuivelvrij)

Kersen zijn weer in het seizoen en oh wat ben ik daar dol op. 🙂 Behalve dat ik ze ook gewoon zo enorm lekker vind, zijn ze ook erg lekker verwerkt in ijsjes of drankjes. Ik had al een tijdje in mijn hoofd dat ik graag ijslolly’s wil maken van kersen met banaan. Die combinatie wordt in het Duits KiBa genoemd, vandaar de naam. 😉

Ik heb in een ver verleden een uitwisseling van enkele maanden gedaan aan de politicologie/filosofie faculteit van de universiteit van Marburg, Duitsland. Marburg is een klein studentenstadje in midden Duitsland. Ik ging uiteraard veel uit in die periode maar echt drinken deed ik dan niet. Ik hou gewoon niet van de smaak van alcohol, na een paar slokjes wordt het drankje mij dan te bitter en proef ik die alcohol te goed. Er was een populair non-alcoholisch drankje onder de studenten dat KiBa heette. Dat was vaak het alternatief wanneer je niet aan de bier ging. 😉 KiBa is de afkorting voor Kirsch – Bananensaft, ofwel een kersen/banaansapje. En die was lekker. En wat heb ik daar veel van gedronken. 🙂 Deze ijsjes zijn daarvan afgeleid, alleen zonder alle suiker natuurlijk 🙂

Ik heb voor het maken van de ijsjes 6 ijsvormpjes gebruikt van Greenjump die ik er enkele jaren terug had aangeschaft. Ik zie dat ze er niet meer verkocht worden, maar ze hebben wel andere leuke veilige ijsvormpjes in het assortiment.

Ingrediënten voor 6 ijslolly’s

  • 3 bananen
  • sap van 1 halve citroen
  • 400 gram kersen (met pit)
  • 75 ml kokoswater

Bereiding

  • Ontpit de kersen (ik gebruikte deze kersenontpitter van Dille & Kamille)
  • Doe de kersen in een mengbeker en voeg daar de kokoswater aan toe.
  • Mix met een staafmixer tot een glad geheel.
  • Pel de bananen. Doe die met het citroensap in een mengbeker en mix met een staafmixer tot een glad geheel.
  • Vul de ijsvormpjes in afgewisselde banaan en kersen laagjes voor een mooi effect.
  • Zet ze minstens 6 uur in de vriezer.


Tags: , , , , , , , ,

Reactie 0 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens