Mangopap met tijgernoten (AIP, Paleo, glutenvrij, suikervrij, zuivelvrij)

Sinds ik geregeld tijgernotemelk maak blijf ik met tijgernotenpulp zitten. Ik probeer het niet weg te gooien en het te verwerken in nieuwe gerechtjes. Ik maak er geregeld snackballetjes van die door de kinderen graag gewaardeerd worden, maar wou er nu inmiddels ook graag iets anders mee maken.

De kinderen aten pré paleo graag pap in de ochtend, dus het leek me leuk een pap recept te maken die Paleo proof is. Nu kan je ook met amandelen en andere noten een warme pap recept maken (er zit zo’n recept in mijn e-boekje), maar te veel noten eten is natuurlijk ook weer niet goed. 😉 Enter Tijgernoten. Je kunt er dezelfde dingen mee doen als met noten, alleen zijn het dus geen noten maar knolletjes. Ik begin in herhaling te vallen, maar wil je meer informatie over tijgernoten moet je maar even mijn vorige blogs lezen. 🙂 (hier & hier)

Je kunt de pap zowel warm als koud eten. Ik maakte de pap gisteravond al klaar voor vanmorgen, lekker makkelijk en de smaken trekken beter in. 🙂

Ik heb mijn tijgernoten bij PuurMieke besteld.

Ingrediënten voor 4 kleine porties

 • 150 gram tijgernotenpulp
 • 350 ml kokosmelk, amandelmelk of een combinatie (ik deed 50% van elk)
 • 1 rijpe banaan
 • 1 theelepel vanillepoeder
 • 1 eetlepel kokosolie/ghee/roomboter
 • 1 eetrijpe mango
 • Zoetmiddel (honing, dadels, ahornsiroop) naar smaak

*Wil je het helemaal AIP proof maken, gebruik dan alleen kokosmelk, en in plaats van ghee/roomboter gebruik je kokosolie.

Bereiding

 1. Doe in een pannetje de tijgernotenpulp met de amandel- en/of kokosmelk
 2. Voeg 1 theelepel vanillepoeder en een eetlepel vet (ghee/kokosolie) toe en verwarm het geheel 5 min. al roerend op een middenhoog vuurtje.
 3. Haal het van het vuur, en pureer (met een staafmixer of blender) er een banaan door.
 4. Schil de mango, ontpit het, en pureer de mango met een staafmixer.
 5. Roer de gepureerde mango door de pap.
 6. Voeg eventueel nog zoetmiddel toe, en garneer met wat je lekker lijkt (kokosrasp, rozijntjes, nootjes, pitjes, besjes, etc). Eet je AIP, laat dan de nootjes en pitjes weg.
 7. Je kan het de avond te voren maken, in de koelkast bewaren en de volgende ochtend op eten.

tijgernoten-AIP-pap

Tags: , , , , , , , ,

Reactie 0 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens