Lekkere ijsjes verzameld

Ik heb door de jaren heen een aantal ijsjes recepten geplaatst op mijn site. Nu het heerlijk weer is, wil ik een aantal van mijn favoriete met jullie delen. 🙂 Zo geniet je verantwoord van lekker ijs deze warme dagen! 🙂 Voor het gemak heb ik er gelijk bij gezet welke met en welke zonder ijsmachine gemaakt kunnen worden.

Kersen roomijs (met ijsmachine, zie recept voor alternatief met keukenmachine)

Kersen zijn absoluut mijn favoriete zomer snoepjes. 🙂 Ik ben daar zo dol op. Deze ijs is dan ook echt mijn favoriet. Klik hier voor het recept. ijs3

 

Granita al Limone (ijsmachine of blender)

Wanneer ik deze ‘granita’ maak waan ik me weer op vakantie. 🙂 Het wordt veel in Zuid – Italië gegeten. Lekker fris en citroenig. Je kan het met en zonder ijsmachine maken. Ik heb voor het gemak beide manieren omschreven in het recept. Klik hier voor het recept. IMG_0014

 

Aardbeien water ijsjes (blender en ijsvormpjes)

Wanneer je ijsvormpjes in huis hebt, is dit een lekker en makkelijk recept. Zeker nu in het aardbeien seizoen, de aardbeien op z’n lekkerst zijn en volop te verkrijgen, zit je met dit waterijsje altijd goed. Klik hier voor het recept.IMG_0037

 

Makkelijkste ijsje ooit: Bananen softserve met maar 2 ingrediënten (Keukenmachine)

Dit ijsje is al lang een hit in de wereld van gezond eten. Het enige wat je nodig hebt zijn bevroren bananen en een scheutje melk naar keuze (rauwe melk, kokosmelk, amandelmelk). Het resultaat blijft verbluffend. 🙂 banana-softserve-6Klik hier voor het recept.

 

Sinaasappel chocolade roomijs (met ijsmachine)

Door de sinaasappel heeft deze chocolade ijs gelijk iets fruitigs. Het is een van mijn favoriete voedselcombinaties: chocolade en sinaasappel. Klik hier voor het recept. ijs1

 

Citroen – blauwebessensorbet (met ijsmachine)

Dit ijsje is voor de echte health freaks onder ons. De basis voor dit ijsje is namelijk bloemkool. Gezonder kun je het volgens mij niet maken. 😉 Klik hier voor het recept.BLOEMKOOL-SORBET-1

 

Chocolade mint softijsje (keukenmachine)

Dit receptje heb ik vorig jaar voor Oerkracht geschreven. Wederom lekker gezond door de avocado. Als je van munt en chocolade houdt, dan is dit de moeite waard. 🙂 Klik hier voor het recept. chocolade-mint-softijsje1

 

Peren Sorbet (keukenmachine)

Dit ijsje is wellicht meer voor de nazomer.  Lekkere peren sorbet die ik voor Oerkracht bedacht had. Klik hier voor het recept. perensorbet2

Tags: , , , , , , , , , ,

Reactie 0 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens