Bottenbouillon (bone broth) drinken in de Markthal (Rotterdam)

Ja de titel zegt het goed: je kan bottenbouillon drinken in de Markthal bij het ‘Sajoer sap- en slabar’. We weten allemaal inmiddels wel hoe gezond bouillon is. Vooral in Weston Price en Paleo kringen is bottenbouillon erg populair vanwege de genezende eigenschappen voor de darmen en op instagram circuleert de hashtag ‘bonebrothheals‘. Het lijkt inmiddels deΒ  nieuwe ‘superfood’ te worden. Niet heel lang geleden kwam in het nieuws dat er in New York zelfs een speciaal tentje is geopend waar je alleen ‘bonebroth’ kan kopen en gelijk op kan drinken. Aangenaam verrast was ik dan ook toen ik op Instagram zag dat Sajoer bouillon verkoopt in de Markthal en ik moest natuurlijk even gaan kijken. Na het vertrek van Uit je Eigen Stad (onbespoten seizoensgroente voor een mooie prijs) en GeweunGoed (streekproducten uit Goeree Overflakkee) uit de Markthal was ik een beetje teleurgesteld en kwam ik er niet meer zo vaak. Ik ben dus blij met dit leuke initiatief. πŸ™‚

Sajoer sap- en slabar staat momenteel helemaal aan de achterkant van de Markthal, en is gevestigd in de ‘blokhut’, vlakbij de achteringang.Β  Ik ging met mijn peuter zo rond een uur of 11 langs en hoopte er bouillon te kunnen kopen om mee te nemen naar de lunchpauze van dochterlief. De geur van zelfgetrokken bouillon kwam me al tegemoet maar helaas bleek het nog niet klaar te zijn, dus de keus viel al gauw op een sapje. Ik kan helaas dus nog niet vertellen of de bouillon in de smaak viel, maar ik ga gauw terug om te proeven en dan laat ik het hier weten. πŸ™‚ Zoonlief en ik namen allebei een ‘Shrek’ sapje met appel, spinazie, limoen, komkommer en munt die terplekke voor ons met de slowjuicer werd gemaakt. De sap was heel lekker en vooral verfrissend met dit mooie weer. Mijn peuter dronk in enkele minuten zijn beker leeg. πŸ™‚ Voor dochterlief kocht ik hetzelfde sapje die mee werd gegeven in een flesje en dat werd in de lunchpauze zeer gewaardeerd. πŸ™‚ Voor meer informatie over het aanbod en de prijzen kun je hier online de menukaart bekijken.

Sue Food suikervrij, glutenvrij gebak

Ik had ook vernomen dat Sajoer de suikervrije, zuivelvrij, glutenvrije (raw/paleo/vegan) gebakjes verkoopt van Sue Food dus ik wou dat gelijk ook uitproberen. Ik volg Sue Food al een tijdje op Instagram waar ik veel lekkers voorbij zag komen dus ik was al behoorlijk nieuwsgierig geworden. Ik kocht de Bosvruchten Cheesecake voor mijn dochter en voor mijzelf en de peuter de Key Lime Pie. De verkoopster vertelde me al dat de gebakjes echt heerlijk zijn dus de verwachtingen waren hoog gespannen toen we gingen proeven. Gelukkig was er geen woord van gelogen want inderdaad, de Key Lime Pie was echt super lekker. πŸ™‚

Nu alleen nog snel eens de bottenbouillon gaan proeven. πŸ™‚

20150421_1126066-copy

20150421_112704-copy

20150421_112712-copy

20150421_115021-copy

20150421_120358-copy

Inmiddels is Sajoer verhuisd naar de Karel Doormanstraat 372, daar blijven ze tot en met december 2015.

Tags: , , , , , , , ,

Reactie 1 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens

  1. Leuk om te lezen. Ik ben er nog niet geweest en wist ook niet dat ze die taartjes hadden. Nu haalde ik de suiker, lactose en glutenvrije taartjes bij Arjaa’s in de markthal die zijn ook heerlijk. Ik mis Uit je eigen stad ook in de markthal van mij mogen ze terugkomen :).