Gemberthee met citroen en honing

Ik heb best veel gemberthee gedronken toen ik de afgelopen week zelf ook ziek was geworden. Uiteindelijk was dit recept, met honing en citroen mijn favoriet. Het is algemeen bekend dat gember goed is wanneer er sprake is van een verkoudheid of griep. Nu weet ik niet of het drinken van gemberthee me ook werkelijk er bovenop heeft geholpen, maar het heeft zeker ook niet mijn herstel in de weg gestaan. 😉 Daarbij was ik ook erg veel misselijk dus mijn maag was dankbaar na een kopje gember thee. De thee is trouwens altijd lekker, je hoeft niet ziek te zijn om dit receptje te maken.

De ingrediënten zijn voor 1 liter. Ik ben zelf niet zo’n snelle drinker, dus de overgebleven thee was opgegeven moment koud geworden, maar dat vond ik niet zo’n punt. Je kunt het uiteraard altijd weer een klein beetje opwarmen als je dat prettiger vindt.

Ingrediënten voor 1 liter gemberthee

  • 3 tot 4 cm verse gemberwortel
  • sap 1 citroen
  • 1,5 eetlepel rauwe honing

Bereiding

  • Breng een liter water aan de kook.
  • Rasp ondertussen de gemberwortel (of maal het fijn in een keukenmachine).
  • Doe de geraspte gember in een kan, giet daaroverheen kokendheet water en laat het 5 tot 10 minuten trekken. De thee wordt uiteraard wat sterker bij 10 minuten trekken.
  • Zeef de gember eruit.
  • Laat de thee nog wat verder afkoelen (tot zo’n 40 graden).
  • Voeg de verse citroensap en de honing toe en roer alles goed door elkaar.
  • Drink smakelijk. 🙂

IMG_0013-copy
 
IMG_0016-copy

Tags:

Reactie 0 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens