Recensie ‘Smakelijck Zoet!’ (met recept voor walnotenkoekjes – Paleo, glutenvrij, zuivelvrij, suikervrij)

Afgelopen november kreeg ik van Williene (bekend van haar populaire blog en boeken Smakelijck) haar nieuwste boek toegestuurd: Smakelijck Zoet! Williene’s blog was de aller- allereerste blog die ik begon te volgen toen ik bewuster ging eten 3 jaar terug. Ik was door een uitzending van Tros Radar gaan nadenken over onnodige en dubbieuze toevoegingen in ons eten en aangezien ik zwanger was, besloot ik dat het wel een goed idee zou zijn als ik deze zo veel mogelijk zou gaan vermijden. Dat bracht het hele balletje aan het rollen… 🙂 Ik kocht het boekje ‘Wat zit er in uw Eten‘ en ging op zoek naar meer informatie en recepten voor dingen die ik normaal gesproken in de supermarkt kocht. Zo kwam ik al gauw op Williene’s blog terecht.

Williene’s focus lag toen alleen nog op e-nummervrij, maar langzamerhand ging ook zij steeds meer over naar recepten zonder geraffineerde suiker en tarwe. Haar blog werd drie jaar terug al goed bezocht vanwege de waardevolle recepten die ze bijna dagelijks postte en al gauw begonnen lezers te suggeren dat ze eens een kookboek moest laten uitbrengen. Inmiddels is haar eerste zelf uitgegeven kookboek ‘Smakelijck gezond en gevarieerd‘ al toe aan haar 7e druk! Geweldig toch?! 🙂 Na haar eerste kookboek bracht ze nog twee kookboeken uit: Smakelijck Groente! en Smakelijck Zoet!

75% van de recepten zijn glutenvrij

Williene vroeg in november of ik interesse had in een recensie exemplaar. Ik gaf aan dat het me leuk leek, maar dat ik niet wist of ik een geschikte kandidaat zou zijn aangezien ik inmiddels absoluut glutenvrij moet eten. Ze gaf aan dat 75% van haar recepten glutenvrij zijn. Dat zijn 75 recepten van de 100 in Smakelijck Zoet!

Er is voor iedereen wat wils. Ze heeft de recepten onderverdeeld in de volgende categorieën: – tussendoortjes – koekjes – fruit – ijs en desserts – traktaties – feest – brood – basis. Ik vind haar kookboek echt leuk opgezet en vooral ook interessant voor mama’s die gezondere tussendoortjes en zoete recepten voor hun kinderen zoeken. Haar recepten zijn bijna allemaal ook simpel en eenvoudig te maken, waardoor het boek lekker laagdrempelig is. De layout is helemaal in hetzelfde lijn als haar eerste kookboek (lees mijn recensie hier).

Allergenen info duidelijk per recept aangegeven

Ook geeft ze per recept aan welke vrij zijn van gluten, zuivel, eieren en/of noten. Er zijn zelfs een heel aantal recepten die Paleo vriendelijk zijn. 🙂

Williene’s Walnoten koekjes

Ik mag van Williene haar recept delen van de Walnoten koekjes die ik zelf ook uitgeprobeerd heb. Lekker snel en simpel recept met een smakelijck resultaat. 🙂 Zorg wel dat je echt goede verse walnoten gebruikt, anders kunnen de walnoten een bittere nasmaak geven. Het enige wat ik op haar recept heb aan te merken is dat ik wat minder koekjes uit het deeg kreeg. Qua smaak en structuur waren ze helemaal goed. Lekker knapperig en niet al te zoet. Wellicht als je net begint met suikvrij eten, dat je wat meer zoet zou willen toevoegen.

Bekijk voor meer informatie haar blog en website Smakelijck!

Ingrediënten voor ongeveer 10 koekjes

 • 125 gram walnootmeel (of gemalen walnoten)
 • 1 eiwit
 • 3 – 4 eetlepels honing
 • 1,5 theelepel kaneel
 • Pure chocolade

Bereiding

 • Verwarm de oven voor op 175 graden.
 • Meng het walnootmeel met de honing en kaneel.
 • Klop het eiwit iets schuimig en meng de helft van het eiwit door het meel tot het mengsel glad en kneedbaar is.
 • Voeg als het mengsel nog iets te droog is wat extra eiwit toe.
 • Meng het mengsel goed door elkaar en maak hiervan ongeveer 10 tot 12 koekjes op een vel bakpapier met behulp van een lepel.
 • Bestrijk de koekjes met nog wat eiwit en schuif het in de oven.
 • Bak de koekjes in 15 – 20 minuten bruin en gaar.
 • Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
 • Sprenkel eventueel wat gesmolten chocolade over de koekjes en laat afkoelen.

Recensie-smakelijck-zoet-1
 
recensie-smakelijck-zoet2

Tags: ,

Reactie 3 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens

 1. Ik heb ze gemaakt en ze waren heerlijk en heel makkelijk om te maken. Ik vond ze iets weg hebben van kletskoppen qua smaak.

  • Leuk dat je het recept uitgeprobeerd hebt! 🙂