Paleo Pavlova met cacao, kokosroom en banaan (paleo, glutenvrij, zuivelvrij, suikervrij)

Nadat ik voor de lunch in het weekend Paleo ‘spaghetti’ alla Carbonara had gemaakt, bleef ik met 4 eiwitten zitten. Die eiwitten hoef je natuurlijk niet weg te gooien, dat is zonde! Dus ik maakte er een Paleo pavlova van. 🙂 Lekker simpel, speciaal, budgetproof en erg lekker!

Ingrediënten voor 1 Paleo Pavlova

  • 4 eiwitten
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 2 eetlepels Nederlandse honing
  • Het recept voor kokosslagroom. Gebruik een pak Aroy – D kokosmelk van 1 liter om voldoende kokosroom te krijgen. (de kokosmelk moet tenminste één nacht van te voren in de koelkast op een koude plek gezet worden).
  • 2 bananen

Bereiding

  • Doe de dag van te voren een pak kokosmelk in de koelkast. Zie hier hoe.
  • Verwarm de oven voor op 150 graden.
  • Klop de eiwitten in een schone vetvrije kom, schuimig met een elektrische handmixer.
  • Voeg 2 eetlepels honing en de cacaopoeder toe en klop de eiwitten verder, tot ze helemaal stijf zijn.
  • Bekleed een ovenbakplaat met bakpapier.
  • Schep het eiwit erop en maak een cirkel van ongeveer een diameter van 30 cm.
  • Zet de Pavlova in de oven en bak het in een uur gaar.
  • Zet na een uur de oven uit, en laat de Pavlova nog een uurtje in de oven rusten.
  • Maak de kokosslagroom volgens dit recept.
  • Nadat de Pavlova is afgekoeld, bestrijk het lekker dik met de kokosslagroom.
  • Pel de bananen en snij de dunne plakjes. Verdeel de bananenplakjes over de kokosslagroom.
  • De Pavlova is klaar! 🙂

Paleo-pavlova-1
 
paleo-pavlova-3
 
paleo-pavlova2

Tags: , ,

Reactie 0 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens