Paleo ‘spaghetti’ aglio olio (glutenvrij, suikervrij, zuivelvrij, Paleo, vegetarisch)

Ik heb op zich niks te klagen sinds ik Paleo eet. Ik bedoel, als je van koken houdt, dan kun je zonder granen en peulvruchten hele lekkere dingen op tafel zetten. Toch zijn er wel een aantal dingen die je soms wel blijft missen. Voor anderen is dat bijvoorbeeld brood, voor mij is dat pasta. Op zich vind ik de courgette slierten (courgetti) best lekker. Ze smaken me in ieder geval beter dan de glutenvrije spaghetti die ik vaak naar pap vind smaken (ja sorry, ik ben kritisch als het om pasta gaat 😉 ). Het probleem echter met courgette is, dat als je niet uitkijkt met het opwarmen, ze heel snel hun ‘bite’ kunnen verliezen. Daarbij kosten courgette best veel geld als je ze niet in het seizoen koopt.

Spaghetti slierten van knolselderij!

Vorige week was in mijn natuurvoedingswinkel de knolselderij in de aanbieding, voor 1 Euro per kilo. Nu had ik altijd al eens daarmee willen proberen er spaghetti van te maken. Dit was het moment om het te proberen. Ik sloeg groot in en thuis ging ik met mijn Gefu spiraalsnijder aan de slag. Het was wel een gedoe zeg… mijn spiraalsnijder werkt eigenlijk alleen goed met courgette, en met andere groente gaat het veel te moeizaam. Het liefst koop ik dan ook een andere spiraalsnijder, zoals deze. Hoe dan ook, het lukte uiteindelijk wel om er slierten van te krijgen. Het resultaat was echt heel lekker! De knolselderij blijft veel steviger en is heel neutraal van smaak, waardoor het goed met allerlei sausjes gegeten kan worden! Ik was helemaal blij. Ik zag gelijk allerlei lievelingsgerechten van vroeger weer op tafel komen. Zoals deze ‘spaghetti aglio olio’. Spaghetti met knoflook en olijfolie. Een heerlijk voorgerecht dat snel op tafel staat (mits je de knolselderijslierten al gemaakt heb 😉 )!

Ingrediënten voor 3 à 4 personen

 • 1 grote knolselderij in slierten
 • 5 à 6 tenen knoflook
 • Flinke scheut olijfolie, extra vergine (zo’n 75 à 100 ml)
 • Edelgistvlokken naar smaak (wie af en toe zuivel eet, kan ook de rauwmelkse Parmigiano Reggiano gebruiken, te vinden in de speciaalzaken en natuurvoedingswinkel)
 • Flinke hand gehakte verse peterselie
 • Optioneel: 1 Spaanse pepertje* ontdaan van de zaadjes (voor wie van pit houdt)
 • Keltisch zeezout naar smaak

Bereiding

 • Breng de knolselderij slierten aan de kook in een grote pan met zout water.
 • Pel in de tussentijd de knoflook teentjes en snij het in kleine stukken.
 • Verwarm in een koekenpan de olijfolie op midden hoog vuur. Doe daar de knoflook in en bak ze goudbruin. Wil je graag een Spaanse peper erbij gebruiken, dan is dit ook het moment om het fijn te snijden en deze met de knoflook mee te bakken.
 • Doe het vuur van de knoflook/olijfolie saus uit.
 • Wanneer de knolselderij kookt, laat het dan nog één minuutje doorkoken en giet het daarna af, en laat het goed uitlekken.
 • Doe de knolselderij spaghetti bij de knoflook saus en roer alles goed door. Voeg een extra hand peterselie toe en voeg de edelgistvlokken / of geraspte Parmezaanse kaas naar smaak toe.
 • Serveer het direct. Buon appetito!

*Volg je het auto – immuun protocol, laat dan het pepertje weg. 

spaghetti-aglio-olio1

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Reactie 2 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens

 1. Lekker, goed idee. Wel een beetje saai denk ik, maar met een flinke bak salade erbij… Ik gebruik de Cook Help van Benriner, daar zou je ook eens naar kunnen kijken als je een andere spiraalsnijder zoekt. Mijn vorige Spirooli was al snel stuk maar deze is lekker stevig en werkt echt heel goed. Je kunt er zelfs ‘engelenhaar’ mee maken.

  • Het is wel als voorgerechtje bedoeld 🙂 Dus ik zou het zeker met nog iets anders erbij eten, anders ga je honger houden. 😉 Maar de smaaksensatie is alles behalve saai (vind ik dan) 😉

   Bedankt voor de tip, ik ga inderdaad er eens naar kijken! 🙂 Het klinkt goed in ieder geval 🙂
   Groetjes,
   Diana