Interessante dingen (voor kinderen), deel I

Ik blog veelal over eten, gezondheid en natuurlijk ook weleens over mijn kinderen. Ook als het over opvoeden gaat zijn mijn man en ik soms een beetje tegendraads. 🙂 Je zou ons meer in de hoek van natuurlijk ouderschap kunnen scharen, als je het een etiket wilt geven. Al volgen we het ook niet voor de 100% op, maar we kijken in ieder geval verder dan onze neus lang is, als het om opvoeding gaat. De eerste levensjaren van mijn dochter luisterde ik nog te veel naar de ‘goedbedoelde’ standaard adviezen van bijvoorbeeld het consultatie bureau, vrienden en familie… Ik merkte dat die adviezen soms zelfs volledig averechts werkte bij mijn hoogsensitieve dochter. Niet dat ik nu wil beweren dat alle adviezen van toen slecht waren. Zo heb ik eens het advies gekregen om babymassage met mijn dochter te gaan volgen, waar ik leerde om te gaan met overprikkeling bij mijn dochter. Dat was dus wel een goed advies. 🙂 Maar verder? Hey, ik was een onzekere nieuwe moeder en ik wist niks over hoogsensitiviteit af en het moederschap kan in het begin erg overweldigend zijn… Adviezen als “laten huilen”  etc hielpen in ieder geval niet en voelden ook gewoon niet goed aan. Gelukkig ben ik van die onzekerheid grotendeels af gekomen en volgen we nu meer ons gevoel, bewandelen we onze eigen weg en zien we daar zeker de vruchten van bij onze kinderen.

Ik vind het leuk om daarover ook wat dingen te delen. Zo kwam ik de laatste tijd wat interessante dingen tegen op het gebied van boeken, speelgoed e.d. Dus hier volgt ‘Interessante dingen (voor kinderen)’, deel I. 🙂 Overigens is dit bericht niet gesponsord en ben ik ook niet ervoor benaderd geweest door winkels, uitgevers of producenten (ze weten ook niet dat ik dit artikel schrijf). Geen verkapte reclame dus. Wel zijn sommige links, affiliate links (die van Bol.com – Mocht je daar iets aanschaffen aan de hand van dit artikel, dan help je Paleofamilie.nl een beetje 🙂 ).

Samenwerkings-gezelschapspellen van Zonnespel

cooperatieve-spellenOoit gehoord van gezelschapspellen waar je niet tegen elkaar speelt, maar met elkaar? Ik kende het ook niet, maar toen ik ze eens in de vitrine bij de Groene Passage in Rotterdam zag staan, was mijn interesse gelijk gewekt. 🙂 Niet dat ik nu gelijk iets tegen de reguliere competitieve gezelschapsspellen heb, maar coöperatieve spellen vind ik een welkome afwisseling in het aanbod! De focus ligt, zoals de naam al zegt, bij het samen werken, samen spelen. Je wint of verliest samen. Mijn dochter is het type dat niet tegen haar verlies kan waardoor het drama is als we met haar een spelletje doen. Daardoor zijn we soms geneigd haar te laten winnen om een woedeuitbarsting te voorkomen, maar daar leert ze dus niks van. 😉 Een leuke oplossing lijkt me dan ook om eens zo een samenwerkingsspel aan te schaffen. Zo winnen of verliezen we samen en leert ze meer het samenspelen. 🙂

Wil je meer informatie of weten waar ze verkocht worden, kijk dan eens bij Sunnygames.nl. De spellen zijn verkrijgbaar in heel veel leeftijdscategoriën, beginnende vanaf 3 jaar. 🙂 Overigens zijn een deel van de spellen (maar niet allemaal) ook verkrijgbaar bij Bol.com.

Boek: De wilde stad – Ontdek wat je allemaal buiten kunt doen in de stad

de-wilde-stadWij wonen middenin de stad. Niet onze eerste keus, maar momenteel zijn er even geen andere opties. In het weekend zoeken we de natuur of de rust op, maar dat kan niet altijd. Het boek ‘De wilde stad‘ staat dan ook op mijn verlanglijstje. Wat er allemaal met kinderen mogelijk is in de stad. Dan bedoel ik niet zo zeer wat er aan activiteiten te doen is (er zijn o.a. genoeg mooie speeltuinen in de buurt), maar hoe je bijvoorbeeld fantasiespellen in de stad kan stimuleren met dingen die op straat voorhanden zijn. Geen smoesjes meer om met de kinderen binnen te blijven als je in de stad woont dus. Ik ga binnenkort eens dit boek aanschaffen en lekker met ze naar buiten. Da’s gelijk harstikke Paleo… 😉

Boek: De gids over beelddenkende kids

gids-beelddenkende-kidsIk heb al het andere boekje ‘ De gids over hooggevoelige kids‘ in deze serie. Het boekje ‘De gids over beelddenkende kids‘ is nieuw voor mij, maar heeft zeker ook mijn interesse. Kinderen die hoogsensitief zijn, zijn vaak ook beelddenkers en creatief. Helaas kunnen zulke kinderen onderpresteren op school. Ik zie dit ook bij mijn dochtertje. Ze laat op school niet zien wat ze in zich heeft waardoor er constant door de leerkrachten getwijfeld wordt aan wat ze kan. Ik heb uiteraard met de juffen erover gesproken, en ik hoop maar dat ze er wat mee gaan doen. Dit boekje is bedoeld als gids voor zowel ouders als leerkrachten. Dus deze komt zeker op mijn verlanglijstje! Ik heb trouwens al eens eerder over hoog sensitiviteit geschreven.

Tekenjeknuffel.nl

Zoek je een leuk cadeau voor je kind, dan vind ik Teken je knuffel erg leuk. Je kind tekent een knuffel, stuurt dat op, en vervolgens wordt de knuffel EXACT na gemaakt. 🙂 De knuffel kost wel 65 Euro. Het is een prijzig cadeau voor een kind, wij geven zelf zelden zoveel uit voor een cadeau. Zoiets zou ik dan samen met de opa’s en oma’s (eventueel ook ooms en tantes) kopen (dat we allemaal iets inleggen), want erg leuk vind ik het wel! Teken je knufel is het initiatief van een mama die na de geboorte van haar kind, zelf knuffels ging maken. Super idee!

Tags: , , , , , , , , ,

Reactie 2 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens

  1. Hoi Diana, leuke post! De gezelschapsspellen \”Boomgaardje\” van Haba en voor iets grotere kids \”Op zoek naar Hubi\” zijn ook zo\’n leuke samenwerkingsspellen. Het is toch veel leuker als er niemand wint en niemand verliest!

    • Bedankt voor de tips Catharina! 🙂 Ja precies, de sfeer aan tafel is gelijk heel anders als je gezamenlijk wint of verliest… 🙂